Tren cu cărbune, în pericol de deraiere lângă Mina Vulcan

2 septembrie 2010 | Adauga un comentariu

Un tren format din 13 vagoane încărcate cu huilă a fost la un pas de a deraia ieri, pe o linie ferată din municipiul Vulcan şi a blocat drumul rutier care duce spre Exploatarea minieră.
Marfarul plecase de la mina Paroşeni şi se îndrepta spre Preparaţia de Cărbune Coroeşti, când s-a produs evenimentul. Deoarece vagoanele au rămas blocate chiar în dreptul trecerii peste linia ferată a drumului care duce spre Mina Vulcan, traficul rutier a fost deviat de poliţişti timp de circa două ore. Autobuzele care duc minerii pentru şutul în subteran au fost deviate pe o rută care ocoleşte oraşul, pentru a putea ajunge la mină, iar ortacii s-au prezentat la timp la locul de muncă. Din primele date, două vagoane erau în pericol de a sări de pe şine, dar, datorită faptului că se circulă cu restricţie de viteză pe segmentul feroviar respectiv, ele au putut fi observate imediat şi garnitura a fost oprită. „După ce locomotiva a trecut de pasajul de cale ferată, la vagoanele 5 şi 6 exista suspiciunea că o să deraieze. Imediat, a fost oprită garnitura, şi a început remedierea defecţiunii”, a declarat subcomisarul Mugurel Teodosiu, din cadrul Poliţiei municipiului Vulcan. În incercarea de a trage garnitura din zona drumului care leagă oraşul de Mina Vulcan, în jurul orei 15, trei vagoane cu cărbune ale aceluiaşi tren au deraiat. (M.Gânju)

Publicat in: Eveniment, Flash


Scrie un comentariu

Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
„Locul deşeurilor nu este în casă. Trimite-le la plimbare!”

Sub acest slogan s-a desfăşurat, în perioada 23 - 28 august 2010, la Orăştie, dar şi în localităţile Geoagiu şi...

Start oficial în lupta pentru finanţări pe LEADER

Cu întârzierile specifice românilor când e vorba de aplicarea unor noi axe de finanţare de la Uniunea Europeană (UE), Programul...

Bulina neagra

Ion Dăneasă, acuzat de dublă crimă Pentru că, după ce a măcelărit doi membri ai familiei sale, a păşit, ieri,...

Închide