Tren cu cărbune, în pericol de deraiere lângă Mina Vulcan

2 septembrie 2010 | Adauga un comentariu | Publicat in: Eveniment, Flash

Un tren format din 13 vagoane încărcate cu huilă a fost la un pas de a deraia ieri, pe o linie ferată din municipiul Vulcan şi a blocat drumul rutier care duce spre Exploatarea minieră.
Marfarul plecase de la mina Paroşeni şi se îndrepta spre Preparaţia de Cărbune Coroeşti, când s-a produs evenimentul. Deoarece vagoanele au rămas blocate chiar în dreptul trecerii peste linia ferată a drumului care duce spre Mina Vulcan, traficul rutier a fost deviat de poliţişti timp de circa două ore. Autobuzele care duc minerii pentru şutul în subteran au fost deviate pe o rută care ocoleşte oraşul, pentru a putea ajunge la mină, iar ortacii s-au prezentat la timp la locul de muncă. Din primele date, două vagoane erau în pericol de a sări de pe şine, dar, datorită faptului că se circulă cu restricţie de viteză pe segmentul feroviar respectiv, ele au putut fi observate imediat şi garnitura a fost oprită. „După ce locomotiva a trecut de pasajul de cale ferată, la vagoanele 5 şi 6 exista suspiciunea că o să deraieze. Imediat, a fost oprită garnitura, şi a început remedierea defecţiunii”, a declarat subcomisarul Mugurel Teodosiu, din cadrul Poliţiei municipiului Vulcan. În incercarea de a trage garnitura din zona drumului care leagă oraşul de Mina Vulcan, în jurul orei 15, trei vagoane cu cărbune ale aceluiaşi tren au deraiat. (M.Gânju)

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
„Locul deşeurilor nu este în casă. Trimite-le la plimbare!”

Sub acest slogan s-a desfăşurat, în perioada 23 - 28 august 2010, la Orăştie, dar şi în localităţile Geoagiu şi...

Start oficial în lupta pentru finanţări pe LEADER

Cu întârzierile specifice românilor când e vorba de aplicarea unor noi axe de finanţare de la Uniunea Europeană (UE), Programul...

Bulina neagra

Ion Dăneasă, acuzat de dublă crimă Pentru că, după ce a măcelărit doi membri ai familiei sale, a păşit, ieri,...

Închide