Votăm ALDE pentru vieţile noastre, pentru vieţi mai bune

20 septembrie 2020 | 1 Comentariu | Publicat in: Politica si administratie

Paleta de preocupări existentă la nivelul societăţii în acest moment ne arată că suntem într-un vârtej social în care riscăm să ne dezorientăm şi mai mult.
Părinţii sunt confuzi după ce a început şcoala. Se gândesc dacă plecând de acasă pentru a învăţa carte copiii lor sunt în siguranţă din punct de vedere medical. Măsurile anunţate şi implementate nu sunt de natură să spulbere temerile părinţilor şi bunicilor. Totul pare mai degrabă un scenariu tipic garnizoanelor militare, un scenariu care să prezinte celor de afară că totul e bine pus la punct, există organizare. O fi, dar dacă organizare nu este mijlocul prin care să crească gradul de siguranţă medicală, să scadă riscul de infectare cu acest blestemat de coronavirus, atunci totul este un circ ieftin. Personal, îmi doresc să fie o temere neadevărată a mea.

Mediul privat este greu încercat de condiţiile economice generate de pandemia SARS-CoV-2, iar criza economică tot mai mult trâmbiţată, despre care se spune că va veni anul viitor, pune patronatul în faţa unei perspective sumbre. Într-un astfel de context este nevoie de un dialog scurt, pentru că nu mai e timp de lălăieli, şi un parteneriat sănătos şi durabil prin care autorităţile să susţină economia românească, fie ea locală sau naţională. Asta dacă dorim să supravieţuim ca popor.
Bătrânii se gândesc şi ei în toată această tevatură dacă vor trece şi mai ales câţi această iarnă. Împovăraţi de bolile cronice, ameninţaţi de perfidul coronavirus şi limitaţi în adoptarea măsurilor de prevenţie din cauza veniturilor mici, seniorii României tremură de emoţie în faţa televizoarelor încercând să găsească o urmă de speranţă, citind printre rânduri ştirile zilnice.
Sistemul de sănătate se târăşte de la o zi la alta, pentru că oamenii – medici, asistenţii medicali, infirmierele, personalul auxiliar – sunt tot mai obosiţi, tot mai irascibili, tot mai solicitaţi să improvizeze soluţii şi să lase impresia că totul este bine, că situaţie e sub control. Nu este aşa, nu avem un sistem funcţional, nu există rezerve logistice, nu există viziune de acţiune pentru situaţii mai serioase. Toate aste sunt cunoscute de oamenii din interior, iar această realitate oboseşte, epuizează emoţional personalul medical, totul având efect asupra stării generale a sănătăţii publice.
Peste toate acestea se suprapune campania electorală pentru alegerile locale care vor avea loc la sfârşitul acestei luni. Societatea românească pare prinsă cu totul în acest fenomen. Unii înjură politicienii din partidele adverse, alţii înjură toţi politicienii. Asistăm la o campanie electorală în care superficialitatea este adusă în prim-plan, oameni care se tem că-şi vor pierde privilegiile şi locurile călduţe se atacă mizerabil, se dedau la mizerii care poluează iremediabil societatea, iar fiecare mizerie aruncată azi pe piaţă va fi un val de mizerii data viitoare. S-au activat echipele de campanie, dar nu pentru a transmite gânduri, proiecte, programe pentru comunităţi, ci pentru a a arăta cât de mizerabili sunt contracandidaţii. O astfel de abordare nu face bine nimănui, ba, mai mult, reflectă caracterul, educaţia şi instruirea celor în cauză.
Echipa de consilieri locali ALDE doreşte să se implice activ şi direct pentru găsirea de soluţii pentru municipiul Deva. De aceea vă propunem să votaţi liberalii şi democraţii, adică ALDE, la alegerile din 27 Septembrie, atunci când trebuie să decidem de cine va depinde vieţile noastre pe plan local.

Comandat de ALDE – Filiala Hunedoara
CMF – 21200063
Executat de MEDIA HUNEDOREANĂ SRL Deva

Comentarii (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. George spune:

    Bine pt tine si camarila bai Moloz. Ce tupeu ordinar ai. Chiar jegos. Ai distrus judetul, ai furat ca nimeni altul si acum vrei sa mai furi? Fosila ce esti.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Peste 1.100 de familii de tineri din Deva vor putea să-şi construiască o casă pe terenul pus la dispoziţie, gratuit, de Primărie

Am semnat la finalul săptămânii preluarea de la Ministerul Apărării Naţionale a amplasamentului Poligon-Dealul Paiului (fos­tul Poligon al Armatei –...

În sfârşit există certitudinea că barajul de la Mihăileni se va finaliza

Magdalena Şerban De curând s-au alocat fonduri consistente pentru barajul de la Mihăileni (17,8 milioane de lei, din care 15...

Piesa săptămânii la muzeul din Deva: Potir de ceramică fină de Batiz

Exponatul este o piesă deosebită aflată în patrimoniul Muzeului Civilizaţiei Dacice şi Romane din Deva şi este prezentat de către...

Închide