Politica si administratie

Votăm ALDE pentru vieţile noastre, pentru vieţi mai bune

Paleta de preocupări existentă la nivelul societăţii în acest moment ne arată că suntem într-un vârtej social în care riscăm să ne dezorientăm şi mai mult.
Părinţii sunt confuzi după ce a început şcoala. Se gândesc dacă plecând de acasă pentru a învăţa carte copiii lor sunt în siguranţă din punct de vedere medical. Măsurile anunţate şi implementate nu sunt de natură să spulbere temerile părinţilor şi bunicilor. Totul pare mai degrabă un scenariu tipic garnizoanelor militare, un scenariu care să prezinte celor de afară că totul e bine pus la punct, există organizare. O fi, dar dacă organizare nu este mijlocul prin care să crească gradul de siguranţă medicală, să scadă riscul de infectare cu acest blestemat de coronavirus, atunci totul este un circ ieftin. Personal, îmi doresc să fie o temere neadevărată a mea.

Mediul privat este greu încercat de condiţiile economice generate de pandemia SARS-CoV-2, iar criza economică tot mai mult trâmbiţată, despre care se spune că va veni anul viitor, pune patronatul în faţa unei perspective sumbre. Într-un astfel de context este nevoie de un dialog scurt, pentru că nu mai e timp de lălăieli, şi un parteneriat sănătos şi durabil prin care autorităţile să susţină economia românească, fie ea locală sau naţională. Asta dacă dorim să supravieţuim ca popor.
Bătrânii se gândesc şi ei în toată această tevatură dacă vor trece şi mai ales câţi această iarnă. Împovăraţi de bolile cronice, ameninţaţi de perfidul coronavirus şi limitaţi în adoptarea măsurilor de prevenţie din cauza veniturilor mici, seniorii României tremură de emoţie în faţa televizoarelor încercând să găsească o urmă de speranţă, citind printre rânduri ştirile zilnice.
Sistemul de sănătate se târăşte de la o zi la alta, pentru că oamenii – medici, asistenţii medicali, infirmierele, personalul auxiliar – sunt tot mai obosiţi, tot mai irascibili, tot mai solicitaţi să improvizeze soluţii şi să lase impresia că totul este bine, că situaţie e sub control. Nu este aşa, nu avem un sistem funcţional, nu există rezerve logistice, nu există viziune de acţiune pentru situaţii mai serioase. Toate aste sunt cunoscute de oamenii din interior, iar această realitate oboseşte, epuizează emoţional personalul medical, totul având efect asupra stării generale a sănătăţii publice.
Peste toate acestea se suprapune campania electorală pentru alegerile locale care vor avea loc la sfârşitul acestei luni. Societatea românească pare prinsă cu totul în acest fenomen. Unii înjură politicienii din partidele adverse, alţii înjură toţi politicienii. Asistăm la o campanie electorală în care superficialitatea este adusă în prim-plan, oameni care se tem că-şi vor pierde privilegiile şi locurile călduţe se atacă mizerabil, se dedau la mizerii care poluează iremediabil societatea, iar fiecare mizerie aruncată azi pe piaţă va fi un val de mizerii data viitoare. S-au activat echipele de campanie, dar nu pentru a transmite gânduri, proiecte, programe pentru comunităţi, ci pentru a a arăta cât de mizerabili sunt contracandidaţii. O astfel de abordare nu face bine nimănui, ba, mai mult, reflectă caracterul, educaţia şi instruirea celor în cauză.
Echipa de consilieri locali ALDE doreşte să se implice activ şi direct pentru găsirea de soluţii pentru municipiul Deva. De aceea vă propunem să votaţi liberalii şi democraţii, adică ALDE, la alegerile din 27 Septembrie, atunci când trebuie să decidem de cine va depinde vieţile noastre pe plan local.

Comandat de ALDE – Filiala Hunedoara
CMF – 21200063
Executat de MEDIA HUNEDOREANĂ SRL Deva

One thought on “Votăm ALDE pentru vieţile noastre, pentru vieţi mai bune

  • Bine pt tine si camarila bai Moloz. Ce tupeu ordinar ai. Chiar jegos. Ai distrus judetul, ai furat ca nimeni altul si acum vrei sa mai furi? Fosila ce esti.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura