Toteşti: amenzile rămân cuiul din talpa administraţiei locale

26 noiembrie 2019 | Adauga un comentariu | Publicat in: Comunitate

Magdalena Şerban

Deşi este una din comunele în care colectarea anuală a taxelor locale se face într-un procent foarte mare, la Toteşti, amenzile neplătite cântăresc greu. Mai ales că vor influenţa formula de calcul bugetar pentru 2020.
„Avem un grad de colectare de 92,4 procente a dărilor de la populaţie, însă şi valoarea cofinanţărilor ce trebuie asigurate la proiectele de investiţii demarate pe axe europene pentru anul acesta e de 700.000 de lei. Sunt programe de modernizare mari, e adevărat. De la agenţii economici am încasat sută la sută. Avem concesionate 264 de hectare de păşune la un tarif de 300 de lei pe hectar. De aici ne parvin alte venituri anuale. Cu totul, referindu-mă la orice formă de venit (nu doar din impozite), am cumulat 586.000 de lei în 2018, bani ajunşi în bugetul local. Cu toate acestea, amenzile rămân o problemă greu de rezolvat. În momentul de faţă sunt neîncasate în cuantum de 86.880 de lei. Am avut circa 140.000 de lei şi s-au mai redus. Ne chinuim prin instanţă, cei fără venituri execută ore de muncă în folosul comunităţii şi uite aşa. Unde am trimis înştiinţări de plată, somaţii şi titluri executorii, dar s-a constatat că nu avem ce executa, am deschis proces”, a precizat Tiberiu Pasconi (foto), primarul comunei Toteşti.
Potrivit acestuia, din punct de vedere administrativ s-a reuşit ca strategia de dezvoltare să fie pusă în aplicare foarte bine în 2019, fondurile europene câştigate însemnând finalizarea a patru proiecte şi urmează cel de-al cincilea.

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Decembrie, o lună plină de evenimente pentru Sweet Angels

Nu cu multă vreme în urmă am mai publicat în cotidianul nostru un articol despre micii dansatori de la Sweet...

Restructurarea şi/sau anularea obligaţiilor bugetare – continuare

În ediţia de azi, în scopul informării contribuabililor interesaţi, continuăm prezentarea unei noi părţi din întrebările şi răspunsurile privitoare la...

Senatul a adoptat proiectul de lege privind folosirea canabisului în scopuri medicale

Senatul a adoptat tacit, în şedinţa plenului de ieri, marţi, un proiect de lege care prevede reglementarea folosirii canabisului şi...

Închide