Comunitate

Tineri pe picioare

Situaţia în care trăieşte o persoană cu amputaţii la mâini sau la picioare este îndeobşte cunoscută. Mai puţin cunoscute sunt greutăţile, uneori insurmontabile, pe care le întâmpină o persoană cu amputaţii, care vrea să-şi procure o proteză.
De asemenea, puţine dintre persoanele din categoria amintită ştiu că în România, de peste şase ani, există proiectul „TINERI PE PICIOARE“, care se adreseaza celor cu vârste cuprinse între 20-40 de ani, dezavantajaţi din punct de vedere social şi economic, care în urma unui eveniment dramatic au suferit amputarea mâinilor sau a picioarelor. Concret, graţie acestui proiect, tinerii pot beneficia de o proteză (proteze) ÎN MOD GRATUIT. Menţionăm că printre aceste cazuri se pot afla şi cei care, în lipsa banilor sau a neajunsurilor de zi cu zi, au fost nevoiţi să meargă la cerşit, pentru a avea din ce să trăiască.
Ştim cu toţii că în România o persoană cu handicap este foarte greu acceptată în societate şi, mai ales, de angajatori. Asociaţia AUCI, prin proiectul „TINERI PE PICIOARE“, vrea să ajute aceşti tineri neajutoraţi şi amărâţi să poată obţine proteza (sau protezele) de care au mare nevoie pentru a fi mai independeţi. Proiectul „TINERI PE PICIOARE“ are scopul de a-i ajuta pe tinerii români lipsiţi de membre, de a efectua demersurile şi procedurile medicale necesare pentru obţinerea protezelor de înaltă calitate estetică şi funcţională. O proteză costă foarte mult pentru că este ca o maşină. Asociaţia AUCI oferă gratuit proteze fiabile pentru că oamenii sunt tineri, iar acestea trebuie să-i ţină o viaţă.
Proiectul „TINERI PE PICIOARE“ a luat naştere în luna iunie 2005 şi de atunci, de la un an la altul, au fost ajutaţi din ce în ce mai mulţi tineri români cu amputaţii. Asociatia Auci colaborează deja cu Facultatea de Bioinginerie Medicală (Iaşi), Fundaţia Solidaritate şi Speranţă (Iaşi), Asociaţia Handicapaţilor Fizic Satu Mare şi Asociaţia „Il giocattolo per la Romania“ Parma/Anina.
Pentru mai multe informaţii vă puteţi adresa la următoarele adrese: Dedulescu Cristian, telefon 0762.300.688 sau 021.451.18.47
E-mail: [email protected]
Contact: Asociatia Auci
Tel: +39 06 3015 4538
Fax: +39 06 3550 5107
www.auci.org;  e-mail: [email protected]
Adresa: L’AUCI si trova presso la Facolta di Medicina di Roma – Universita Cattolica del Sacro Cuore in Largo A. Gemelli, 8
Ex Collegio Joanneum, stanza 258 c

(n.r. – Informaţiile despre acest proiect ne-au fost furnizate de Cristian Dedulescu, din Bucureşti, un tânăr cu handicap locomotor dobândit în urma unui accident rutier, colaborator al Asociaţiei AUCI)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura