Poliţiştii vor să-l scoată nebun!

Maximilian Gânju

Costel Stroe (foto), bărbatul de 31 de ani din localitatea Uricani, care a fost bătut crunt de doi poliţişti în noaptea de 8 spre 9 august, a fost internat cu forţa la Spitalul de Psihiatrie din Zam.

„Ancheta merge mai departe”

Familia tânărului susţine că a fost luat de pe stradă de poliţişti şi urcat într-o ambulanţă, iar acum ar vrea să-l scoată de la spital dar s-a lovit de refuzul medicilor. Şeful Poliţiei Uricani, comisarul Dănuţ Mocanu, aflat în concediu de odihnă când Stroe a fost desfigurat de subordonaţii lui, spune că internarea este decisă de medici şi nu de poliţişti. „De la bun început, vreau să precizez că ancheta în cazul lui merge înainte, o fac procurorii şi dacă se va constata că poliţiştii sunt vinovaţi, vor răspunde. Internarea nu schimbă cu nimic lucrurile”, a declarat şeful Poliţiei Uricani. Acesta a explicat şi cum s-a ajuns ca bărbatul să fie dus la spital pentru un consult şi apoi să fie internat, împotriva voinţei lui, la Spitalul de Psihiatrie din  Zam. „Au fost solicitări ale vecinilor, ale unor persoane, că bărbatul are un comportament periculos. El este în evidenţa medicului de familie, fiind diagnosticat cu schizofrenie. S-a făcut o evaluare psihiatrică şi medicii specialişti au decis că trebuie dus la un spital de specialitate”, susţine comisarul Dănuţ Mocanu.

Medicii îi contrazic pe poliţişti

Mama tânărului spune însă că lucrurile nu stau aşa şi că fiul ei a fost ademenit în salvare pentru „a i se lua tensiunea”. Stroe se afla în greva foamei chiar lângă sediul Poliţiei Uricani şi imediat cum a ajuns în ambulanţă a fost flancat de poliţişti şi transportat la spital. Curios este că poliţiştii susţin că hunedoreanul reprezintă un pericol şi că suferă de schizofrenie, însă consultul specialiştilor de la Zam îi contrazice. Medicul de gardă a precizat ieri, pentru MESAGERUL HUNEDOREAN, că pur şi simplu s-a săturat de presiunile care s-au făcut în cazul bărbatului, că au fost cinci poliţişti care l-au dus cu duba şi că „nu reiese că suferă de afecţiunea de care mi-au spus ei”. Totodată, medicul de gardă de la spitalul din Zam a precizat că-l va externa pe Stroe imediat după ce o rudă de gradul I va ajunge să-l preia, lucru care atestă că victima poliţiştilor bătăuşi de la Uricani nu este nici pe departe atât de „periculoasă”.
După cum am relatat la momentul respectiv, Costel Stroe a fost bătut cu bestialitate de doi poliţişti din Uricani, timp de mai multe ore chiar în sediul de poliţie, iar în urma agresiunii a fost nevoie de transferul său la spitalul din Timişoara. Legiştii au stabilit că are maxilarul rupt şi că are nevoie de circa 40 de zile de îngrijiri pentru a se recupera, doar dacă nu apar alte complicaţii.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare