Parcul Dendrologic de la Simeria, curăţat cu voluntari

Sorina Popa

Primarul Simeriei, Emil Rîşteiu, a iniţiat un program de curăţare a Parcului Dendrologic din localitate, motiv pentru care a solicitat ajutorul mai multor voluntari. Edilul şef a făcut rost şi de banii necesari pentru ca această acţiune să fie dusă la bun sfârşit, beneficiind de sponsorizări de la firme din oraş şi nu numai.
„Este foarte important ca această minunăţie a naturii să fie curăţată, nu se poate să fie lăsată în paragină. Deşi suntem în litigiu cu foştii proprietari, noi, primăria, am considerat că nu putem abandona Parcul Dendrologic şi vrem să-l curăţăm. Am apelat la ajutorul voluntarilor cu care facem acest lucru.
Vor fi curăţate aleile parcului, vor fi amplasate tăbliţe cu denumirea populară şi ştiinţifică a speciilor de arbori şi arbuşti, panouri cu istoricul speciilor valoroase dar şi alte lucruri. De asemenea, la final, vor fi deschise publicului noi zone de vizitare”, a declarat Emil Rîşteiu, primarul oraşului Simeria.
Arboretumul Simeria este o rezervaţie dendrologică şi peisagistică (numită colocvial şi Parcul dendrologic Simeria) care cuprinde cea mai veche şi valoroasă colecţie de plante exotice şi autohtone din România. Rezervaţia se întinde pe o suprafaţă de 70 ha, clasându-se astfel pe locul trei în Europa şi pe locul 11 în lume conform Enciclopediei Britanice. Parcul este situat pe malul râului Mureş şi este apreciat de specialiştii în domeniul silvic şi botanic ca fiind un monument naţional reprezentativ în arta parcurilor şi, totodată, cea mai veche şi mai valoroasă colecţie de plante lemnoase exotice şi autohtone din ţară.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare