FlashPolitica si administratie

Şedinţã cu scântei la Hunedoara. Firma de salubritate a municipiului este aproape gata sã intre în funcţiune

Oana Mihnea 05 cl hd

Problema asigurării serviciului de colectare a gunoiului din municipiul Hunedoara a fost din nou pusă în discuţie în şedinţă extraordinară a consiliului local. Proiectul de hotărâre care viza aprobarea unor măsuri organizatorice în cadrul societăţii SALUBPREST Hunedoara SRL, nou-înfiinţata firmă de salubritate a municipiului, a stârnit nemulţumiri şi controverse între aleşii locali.
Personalul vechi, în firma nouă
Primul din articolele proiectului de hotărâre presupunea supunerea la vot a organigramei şi statului de funcţii aferent societăţii. Câţiva dintre consilieri au studiat cu atenţie documentele puse la dispoziţie şi au sesizat că statul de funcţii este destul de stufos şi detaliat. Mai exact, le-a fost prezentată lista nominală, cu fiecare angajat şi funcţia pe care o va deţine, motiv pentru care consilierul Claudiu Voinia a cerut să i se explice când a fost organizat un concurs pentru ocuparea acestor posturi, sau dacă a fost organizat. Vasile Borşi, directorul executiv la Direcţia Resurse Umane din cadrul primăriei, i-a explicat că personalul din statul de funcţii este de fapt acelaşi care activează în cadrul vechii societăţi şi pentru a nu-i lăsa şomeri pe oameni, întrucât firma se află în faliment, i-au mutat la SALUBPREST Hunedoara SRL.
S-a mărit organigrama
Consilierul Maria Mornea a punctat şi mai bine problema şi a scos la iveală faptul că în şedinţa trecută, consiliul local a votat pentru organigrama care cuprindea 48 de posturi, nu 54, cum apar acum, din care trei sunt de conducere, un administrator, un director executiv şi unul de dezvoltare. De asemenea, ar fi fost necesar să fie trecute în nota de fundamentare şi justificări pentru aceste posturi. Camelia Popa, administratorul desemnat al firmei, a explicat că structura existentă a fost preluată aşa cum există la SC PISA ECO AMBIENTE SRL şi că este necesar fiecare om în parte, având în vedere că sunt 7.000 de contracte. În final, pentru a pune stop discuţiilor, consilierii au decis renunţarea la statul de funcţii şi aprobarea doar a organigramei cu o singură persoană la conducere, şi anume, administratorul.
Se investeşte, dar se şi recuperează
Aceiaşi ochi, mereu vigilenţi, au mai sesizat şi alte nepotriviri în conţinutul proiectului de hotărâre. Maria Mornea a făcut alte trei amendamente. Astfel, criteriul de performanţă al societăţii să fie calculat în funcţie de gradul de încasare al veniturilor realizate în proporţie de 80 la sută şi revocarea administratorului din funcţie să fie posibilă doar în cazul îndeplinirii a mai puţin de 80 la sută din clauzele prevăzute în contract. Mai mult decât atât, a propus repartizarea către Consiliul local a dividendelor în proporţie de 50 la sută din profitul net realizat de societate. Modificările au trecut cu succes, însă la votarea proiectul per ansamblu, consilierul Jane Magaon a fost împotrivă, deoarece i se pare de-a dreptul aberant ca o societate de stat să preia de la o societate privată, şi falimentară pe deasupra, toţi angajaţii, doar ca să nu îi lase în şomaj.
Administraţia locală îşi pune toate speranţele în bunul mers al lucrurilor pentru asigurarea confortului cetăţenilor. „O să avem în administrare un serviciu propriu al primăriei, vrem să fim mult mai bine organizaţi decât am fost până acum. Intenţia noastră este ca în urma acestei reorganizări, preţul la gunoi să scadă. Problema cu statul de funcţii a fost un exces de zel din păcate, s-a cerut într-o şedinţă anterioară să se vină cu nume şi prenume pe fiecare post în parte, nu era nevoie, dar aşa cum s-a hotărât astăzi în consiliu este corect, am aprobat organigrama, urmând ca administratorul să îşi organizeze activitatea conform legii“, a precizat Viorel Arion, primarul municipiului Hunedoara.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura