Politica si administratie

Primarul Devei: Implementăm noi proiecte pentru a atrage turiștii la Deva

Deva, orașul de la poalele Cetății, este una dintre cele mai vechi așezări din România, fiind atestat documentar din 1269. În prezent, Deva ocupă un prim loc ca importanță între cele cinci municipii ale județului Hunedoara, fiind un important centru politic, adm­i­nis­tra­tiv și cultural, precum și localitatea de resedință a județului.

History Walk
„Municipiul Deva, un loc încărcat de istorie, cu evenimente remarcabile, are toate șansele să devină un oraș în care turiștii să își dorească să petreacă cât mai multe zile. Administrația publică locală, împreună cu membrii Asociației pentru promovarea turismului din Deva și Regiune, DEVA 360 vor demara o serie de campanii de promovare: tururi ghi­date pe Cetatea Devei, în centrul istoric, la bisericile din oraș, patru dintre acestea monumente istorice. De asemenea, vom avea un circuit, un tur ce se va numi “History walk”, pe care îl vom promova și implementa. Un circuit pe care turiștii îl pot accesa la pas și va cuprinde toate clădirile de tip monument istoric. La fiecare dintre acestea va fi un cod QR pe care îl scanezi și poți vedea cum arăta clădirea la momentul în care a fost cons­truită și care este povestea ei. Ruinele Cetății Deva, de pe Dealul Cetății, au fost și rămân un obiectiv turistic important. La poalele dealului se întinde „Parcul Cetății”. Avem și complexul acvatic Aqualand, un loc de relaxare pentru tu­riștii care ne vizitează orașul”, spune Nicolae-Florin Oancea, primarul muni­ci­piului Deva.

Platformă strategică
Membrii Asociației Deva 360 lucrează și la experiențe pentru turiști, pentru ca în momentul în care ajung aici să știe exact ce pot vizita și cum pot să petreacă tim­pul liber, indiferent de vârstă. Pe plat­formele de turism vom promova pa­che­te pe care agențiile să le poată include în ofertele lor ca experiențe inedite. Turis­mul se face împreună cu comunitatea, cu oameni care înțeleg să ofere și ei servicii de calitate, pentru ca oaspeții care ne trec pragul să-și dorească să revină în frumosul nostru oraș. În 21 martie 2024, vom avea la Deva, și cea de a doua ediție a Conferinței Ospitalității organizată de Asociația pentru Promovarea Turismului din Deva și Regiune.
Conferința Ospitalității este și o plat­formă strategică pentru ca antreprenorii și specialiștii din domeniul ospitalității să se reunească pentru a stabili împreună punctul de evoluție înspre care dorim să mergem împreună.
Scopul nostru este să țesem o co­munitate strânsă, omogenă, care să în­cor­poreze perfect atât sectorul privat, cât și cel public, iar obiectivul final – ((Destinația de Deva)). Conferința de la Deva va avea invitați de marcă din do­me­niul ospitalității și a turismului: Alexandru Prișcu – Director Marketing Castelul Bran, Ciprian Ștefan – Manager General Complexul Național Muzeal ASTRA, Marian Șerban – Manager Casa Timiș, Mario Csipai – Președinte Asociația Turism Alternativ, Ștefan Juglea – Owner Povestea Unei Națiuni, Robert Agarici – Di­rector de Comunicare Hospitality Cul­ture Inst. Aceștia le vor împărtăși par­ti­cipanților din experiența lor în domeniu.
Temele abordate vor fi: Strategii de mar­keting. Tendințe de promovare online și offline, Managementul cultural, Mana­ge­ment hotelier și Introducerea expe­riențelor în circuitele turistice”, a adăugat Nicolae-Florin Oancea, primarul muni­cipiului Deva. (A.N.)

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura