O nouă grădiniţă din Hunedoara va fi reabilitată

Adriana Năstase

Săptămâna aceasta, în municipiul Hu­nedoara, au început lucrările de reabilitare şi modernizare a Grădiniţei cu Program Normal nr. 1 din Piaţa Florilor. Aceasta beneficiază de un proiect în valoare totală de peste 5 mili­oane de lei, banii provenind din fonduri euro­pene nerambursabile şi de la bugetul local.

Nu au fost doar vorbe-n vânt
Grădiniţa a fost construită în urmă cu mai bine de 40 de ani. Mii de copii au crescut şi s-au jucat aici. Datorită eforturilor Primăriei Hunedoara, care a întocmit şi depus un pro­iect pentru a obţine fondurile necesare, reno­varea şi modernizarea ei sunt acum posibile. Clădirea are o suprafaţă totală de aproape 2.000 de metri pătraţi, dispusă pe trei ni­ve­luri (subsol, parter şi etaj) şi se este am­pla­sată pe un teren de peste 6.000 de mp.
Grădiniţa va beneficia de lucrări ample, de la reabilitarea acoperişului, recomparti­men­tări interioare şi izolare termică, până la înlo­cuirea instalaţiilor electrice şi de încălzire, in­clusiv de o centrală termică nouă. De ase­me­nea, unitatea preşcolară va mai avea parte de instalaţii sanitare noi, ferestre din tâm­plă­rie PVC, de o instalaţie de prevenire, limitare şi stingere a incendiilor modernă şi locuri de joacă în aer liber reamenajate. Practic, după fina­lizarea lucrărilor, grădiniţa din Piaţa Florilor se va ridica la standardele europene în domeniu.
„Educaţia a fost şi rămâne una dintre prio­rităţile mele, ca primar al municipiului Hunedoara. În mandatul trecut, am spus că îmi doresc modernizarea tuturor unităţilor şco­lare din oraş, începând de la eficienti­zarea lor energetică şi terminând cu dotările logistice de care are nevoie fiecare grădiniţă, şcoală ori liceu din Hunedoara. Nu au fost doar vorbe-n vânt. Până acum am reuşit rea­bi­litări şi modernizări în cazul mai multor uni­tăţi şcolare. Săptămâna aceasta au început lucrările la o altă unitate de învăţământ din oraş. Şi nu ne oprim aici. Mai avem destule proiecte care vizează şcolile din Hunedoara”, spune Dan Bobouţanu (foto) primarul mu­ni­cipiului Hunedoara.

One thought on “O nouă grădiniţă din Hunedoara va fi reabilitată

  • 11 februarie 2021 la 3:35
    Permalink

    Dar spitalul dupa covid?
    Dar mizeria de piata?

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare