Actualitate

Gata cu „asfaltul electoral”!

Nicolle Ebner

02molotdrumuriPentru a doua oară consecutiv, consilierii judeţeni PDL au refuzat să participe la Adunarea Generală a Acţionarilor (AGA) a SC Drumuri şi Poduri SA Deva, convocată de către Consiliul de Administraţie al societăţii, cu scopul adoptării strategiei de privatizare.

PDL, acuzat de iresponsabilitate şi boicot
Deşi au semnat convocatorul şi au luat documentaţia, consilierii judeţeni PDL, în frunte cu fostul prefect, Cristian Vladu, au refuzat să participe la discuţiile privind viitorul SC Drumuri şi Poduri SA Deva, călcând în picioare principiul potrivit căruia AGA nu este constituită pe culori şi doctrine politice. În stilul caracteristic, Vladu a boicotat şedinţa, pe motiv că nu a avut timp pentru aprofundarea documentelor puse în discuţie, acestea fiindu-le înmânate cu 20 de minute înainte de începerea AGA. Gestul reprezentanţilor PDL a fost aspru criticat de consilierii-acţionari rămaşi să scoată la liman societatea de drumuri din subordinea CJ. „Orice întârziere duce la agravarea economică a firmei şi foarte curând, la blocarea activităţii şi consider că este un act de iresponsabilitate din partea celor care au plecat deliberat de la discuţiile privind viitorul societăţii care aparţine CJH”, a declarat consilierul PSD, Doru Gaita. „Materialele de astăzi au fost aceleaşi cu cele din 20 mai, şi stau de o lună la sediul societăţii, deci orice acţionar poate să vină să le consulte, tocmai pentru transparenţă. Fiecare pune umărul, mai puţin PDL şi Vladu, pentru care boicotul a devenit o caracteristică”, a declarat şi Ioan Prip, directorul societăţii de drumuri.

Creditorii devin patronii SC Drumuri şi Poduri
Soluţia propusă de comisia care a făcut curat şi lumină în vederea unei privatizări cât mai transparente, viza transformarea creanţelor în acţiuni, astfel încât, o parte dintre firmele care au creditat SC Drumuri şi Poduri SA Deva să devină acţionari majoritari, iar activitatea societăţii să continue sub capital privat. AGA a decis ca plafonul de creanţe transformate în acţiuni să fie de minimum 51 la sută, procent ce poate creşte până la 100 la sută, în funcţie de câte firme vor fi interesate ca în loc de bani, să primească acţiuni la firma de drumuri.

Orgolii şi interese politice
Supăraţi pe boicotul sistematic al pedeliştilor, şi liberalii au plecat de la lucrările AGA a SC Apaserv Valea Jiului, unde situaţia este mult mai gravă. „Nu este o onoare pentru noi, ca şi consilieri, dar am încercat de mai multe ori să le explicăm colegilor din PDL că aici este vorba de administrarea unor societăţi din subordinea CJ, nu despre orgolii sau interese politice”, a declarat preşedintele Mircea Ioan Moloţ (foto).

2 comentarii la „Gata cu „asfaltul electoral”!

  • Bun titlul la articol. Usor, am inteles ca Vladu e de vina pentru asfaltul electoral si acum nici nu pune umarul

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura