Actualitate

Hunedorenii alearga dupa slujbe

Nicolle Ebner
Bursa locurilor de munca
Doar o treime din numărul firmelor hunedorene chemate de către AJOFM Hunedoara să participe vineri, la Bursa locurilor de muncă, au dat curs invitaţiei. Odată cu înăsprirea condiţiilor economico-sociale, tot mai multe firme îşi închid porţile, în timp ce tot mai mulţi hunedoreni umblă după un loc de muncă. Aşa se face că, la bursă, cererea a fost cu mult mai mare decât oferta agenţilor economici.

Îi împing de la spate ratele neachitate
AJOFM Hunedoara a contactat 231 de agenţi economici, din care doar 81 au participat efectiv la Bursa locurilor de muncă, organizată lunar, în toate cele 12 oficii de pe raza judeţului. Aceştia au oferit 603 locuri de muncă vacante, în timp ce aproape 800 de hunedoreni au trecut pragul oficiilor de ocupare a forţei de muncă din judeţ, cu speranţa că vor fi angajaţi. Cele mai multe locuri de muncă vacante au fost la Deva (176), Hunedoara (106) şi Petroşani (100). În schimb, cea mai mare cerere s-a înregistrat în Orăştie, unde 153 de şomeri au avut la dispoziţie doar 56 de locuri de muncă vacante. Până la finalul bursei, au fost angajate pe loc 137 de persoane, dintre care patru cu studii superioare, iar alţi 236 de şomeri au fost selectaţi în vederea încadrării. Cele mai multe persoane care şi-au găsit un loc de muncă s-au înregistrat în Hunedoara (43), Orăştie (21), Lupeni (19), Deva (11).
AJOFM Hunedoara va monitoriza după o perioadă de 30 de zile câţi dintre hunedorenii angajaţi pe loc sau selectaţi au fost încadraţi în muncă.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura