Eroii de la Râu Alb

29 mai 2009 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate

02ziuaeroilorSorina Popa

Conform tradiţiei, de Ziua Înălţării Domnului, prin hotărârea Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, se comemorează şi Ziua Eroilor. Dangătele clopotelor, imnurile de  slavă ce străbat cupolele bisericilor, mirosul de tămâie din cimitire au vestit în cele patru zări că aceia care au pus mai presus de viaţa lor trecătoare eternitatea României sunt încă vii în amintirea urmaşilor. 

Coroane de flori
Sătenii din Râu Alb, una dintre localităţile comunei Sălaşu de Sus, s-au strâns cu mic cu mare, în această zi de sărbătoare, pentru a-şi aminti, împreună de cei care s-au sacrificat pentru ţara lor.
Nu credeam că vom asista, într-un locşor minunat cum este satul Râu Alb, la o asemenea ceremonie restrânsă, dar încărcată emoţional. Şi, nu a fost o ceremonie pentru strângere de voturi sau pentru obţinerea unui mandat de primar. Nu, a fost exact ce trebuia, adică oamenii şi-au arătat respectul pentru eroii noştri.
Astfel, au fost depuse coroane de flori la monumentul din satul Râu Alb, monument ridicat, între anii 1920 şi 1923, exclusiv cu ajutorul contribuţiei cetăţenilor, în cinstea eroilor căzuţi în Primul Război Mondial. Primarul comunei Sălaşu de Sus, Sorin Marica, membri ai organizaţiei PSD din Haţeg, colonelul în rezervă Nicolae Cernea, au depus coroane de flori şi la cimitirul din localitate, unde sunt gropi comune ale ostaşilor morţi în Primul Război Mondial, dar şi în cel de-al Doilea Război Mondial. Ceremonia din Ziua Eroilor va fi urmată de o alta, de Ziua Armatei.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Mihai Leu a facut receptia unui bloc ANL

Fostul sportiv de talie mondială, Mihai Leu, a recepţionat, ieri, la Petrila, un bloc de locuinţe, în calitate de reprezentant...

Hotii de fier vechi ramân în arest

În urmă cu două zile, s-a derulat un nou termen în procesul hoţilor de fier vechi, de la combinatul hunedorean...

Căsatorii în casa nouă

Casa căsătoriilor din Deva s-a mutat într-un spaţiu nou, ceea ce înseamnă că oficierea căsătoriilor se face, începând de ieri,...

Închide