Actualitate

Eroii de la Râu Alb

02ziuaeroilorSorina Popa

Conform tradiţiei, de Ziua Înălţării Domnului, prin hotărârea Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, se comemorează şi Ziua Eroilor. Dangătele clopotelor, imnurile de  slavă ce străbat cupolele bisericilor, mirosul de tămâie din cimitire au vestit în cele patru zări că aceia care au pus mai presus de viaţa lor trecătoare eternitatea României sunt încă vii în amintirea urmaşilor. 

Coroane de flori
Sătenii din Râu Alb, una dintre localităţile comunei Sălaşu de Sus, s-au strâns cu mic cu mare, în această zi de sărbătoare, pentru a-şi aminti, împreună de cei care s-au sacrificat pentru ţara lor.
Nu credeam că vom asista, într-un locşor minunat cum este satul Râu Alb, la o asemenea ceremonie restrânsă, dar încărcată emoţional. Şi, nu a fost o ceremonie pentru strângere de voturi sau pentru obţinerea unui mandat de primar. Nu, a fost exact ce trebuia, adică oamenii şi-au arătat respectul pentru eroii noştri.
Astfel, au fost depuse coroane de flori la monumentul din satul Râu Alb, monument ridicat, între anii 1920 şi 1923, exclusiv cu ajutorul contribuţiei cetăţenilor, în cinstea eroilor căzuţi în Primul Război Mondial. Primarul comunei Sălaşu de Sus, Sorin Marica, membri ai organizaţiei PSD din Haţeg, colonelul în rezervă Nicolae Cernea, au depus coroane de flori şi la cimitirul din localitate, unde sunt gropi comune ale ostaşilor morţi în Primul Război Mondial, dar şi în cel de-al Doilea Război Mondial. Ceremonia din Ziua Eroilor va fi urmată de o alta, de Ziua Armatei.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura