Politica si administratie

Activitatea IMM-urilor este obstructionata de birocratia din România

05conferintaawnklerDeputatul european Iuliu Winkler (foto) susţine că activitatea întreprinderilor mici şi mijlocii este obstrucţionată de incompetenţa şi incapacitatea Guvernului.

„Nu Uniunea Europeană (UE) este cea care obstrucţionează activitatea întreprinderilor mici şi mijlocii, ci incompetenţa şi incapacitatea Guvernului, aşa cum şi birocraţia din România este vinovată pentru diminuarea accesului IMM-urilor şi administraţiilor publice locale la proiectele de finanţare ale UE”, a declarat deputatul Iuliu Winkler, candidat al UDMR la Parlamentul European.
În opinia sa, în această perioadă extrem de dificilă pe care o traversează România, Executivul de la Bucureşti ar trebui să dea dovadă de viziune şi să fie mai atent la tendinţele europene, pentru a avea succes în diminuarea efectelor crizei economice şi financiare, care se manifestă la nivel global.
„În timp ce guvernele ţărilor europene trec la reducerea taxelor şi impozitelor, la noi se întâmplă exact contrariul, prin adoptarea unor măsuri de genul creşterii contribuţiei pentru asigurările sociale sau introducerea impozitului minim obligatoriu. (…) Cred că ar trebui să existe şi o armonizare cu sugestiile de la Bruxelles a măsurilor din domeniul stimulării economiei, prin investiţiile majore finanţate de la bugetul naţional, dar şi din fonduri ale UE. Astfel, am putea stabiliza, măcar parţial, parametrii macroeconomici şi ne-am situa mult mai uşor în poziţia de beneficiar eligibil al fondurilor europene, care au fost alocate în avans din proiecţiile bugetare ale următorilor doi ani”, a afirmat Iuliu Winkler.
În acealaşi timp, deputatul îi îndeamnă pe întreprinzători să se asocieze şi să-şi facă auzită vocea la nivel guvernamental în privinţa politicilor fiscale duse de actualul Executiv.
”Consider că este deosebit de important ca patronatul să se asocieze pentru interesele sale. Trebuie ca vocea lui să fie ascultată, pentru că este vorba de antreprenorii care, prin activitatea lor, înfiinţează locuri de muncă”, a spus Iuliu Winkler.
Deputatul european a mai adăugat că, în prima jumătate a acestui an, Guvernul nu a reuşit să vină cu soluţii eficiente pentru combaterea efectelor crizei economice şi financiare, fiind de părere că măsurile luate până acum, nu au făcut decât să le adâncească.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.