Comunitate

Deşi sunt vremuri grele, edilul din Pui nu renunţã la investiţii

07 Victor Stoica (19)

La o comună mare precum e Puiul, şi investiţiile sunt direct proporţionale. Doar banii parcă sunt mai greu de găsit pentru demararea lor. Dar, descurcăreţ din fire, primarul de aici, Victor Stoica (foto), îi scoate şi din piatră seacă. Pentru că el ştie că trebuie să îşi ţină promisiunile.
Banii, greu de pus mâna pe ei
„Bugetul din acest an este doar puţin mai mare decât cel din 2012, însă vom face ceea ce putem. Nu ai cum să ceri de unde nu este. Asta este situaţia economică la nivel naţional. Oricum, investiţiile continuă la Pui. Am demarat alimentarea cu apă la Ponor şi lucrările de canalizare la Galaţi, iar dacă vremea ţine cu noi în continuare, ne vom apuca să asfaltăm un drum de exploataţii agricole de şase kilometri. De asemenea, sper să finalizăm partea din spate a căminului cultural din satul-centru, cuprins într-un program de extindere şi să începem lucrările la partea din faţă. Mai avem două cămine culturale pe care dorim să le reabilităm, plus drumuri care necesită modernizare. Mai cu resurse proprii, mai pe bani europeni sau guvernamentali, tot reuşim să facem câte ceva. Pe Ordonanţa 7 nu am primit finanţare de trei ani, fiind începută deja alimentarea cu apă a trei sate. Totodată, pe GAL-ul de care aparţinem, avem depus un proiect pentru o hală agroindustrială (90.000 de euro), pentru ca producătorii agricoli locali să-şi poată vinde produsele. Aşteptăm evaluarea lui. E o chestiune de timp”, a spus Victor Stoica, primarul comunei Pui.
Subvenţiile, o sursă pentru investiţii
Pe de altă parte, din subvenţii, edilul-şef asigură o gură de oxigen investiţiilor agricole, pentru a le pune în mişcare. „Păşunile primăriei (circa 300 de hectare) sunt administrate de noi, nefiind date în concesiune. Din banii pe subvenţiile primite pe urma lor se reabilitează drumurile ce duc la păşuni, se fac curăţiri, dar  şi alimentări cu apă ale păşunilor. Estimativ, în jur la 300.000 de lei ne revin de la APIA, prin gestionarea acestor terenuri. Din concesionări, dacă le-am fi făcut, am fi luat probabil undeva la 50.000 de lei. Deci, e mai bine aşa, pentru că avem singuri grijă de ele şi avem certitudinea că se face totul bine şi la timp. Să vedem acum noile reglementări legale din domeniu, pentru că deocamdată, situaţia este puţin neclară în ceea ce priveşte faptul că primăriile vor putea continua sau nu, să-şi administreze singure aceste păşuni. Până una-alta, noi ne facem treaba”, a mai precizat primul om al locului. (M. Şerban)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura