ActualitateFlash

Dan Radu Ruşanu, achitat în dosarul de corupţie ASF-Carpatica

Maximilian Gânju
Natalia Bumbac

Fostul preşedinte al ASF Dan Radu Ruşanu (foto), fost membru marcant al PNL şi parlamentar de Hunedoara din 2000 până în 2014, a fost achitat, ieri, de magistraţii Curţii de Apel Bucureşti care au judecat dosarul de corupţie ASF-Carpatica.

În acelaşi dosar, Ilie Carabulea a fost condamnat de Curtea de Apel Bucureşti la şase ani şi şase luni închisoare cu executare. De asemenea, Marian Mîrzac, membru neexecutiv în ASF, a fost condamnat la patru ani şi şase luni de închisoare cu executare, iar Radu Mustăţea, preşedinte al Biroului Asiguratorilor de Autovehicule din România (BAAR), a primit trei ani şi şase luni de închisoare cu executare. Alţi inculpaţi din dosar, Elena Rudu, Ina-Ana Crudu, Ioan Opriş, Ioan Dacian Vinereanu, Georgel Călin şi Laura Chiţoiu au fost condamnaţi la pedepse între un an şi doi ani de închisoare cu suspendare. Sentinţe de achitare au mai primit Corneliu Silviu Moldoveanu, fost vicepreşedinte al ASF, şi Dan Odobescu, directorul City Insurence. Soluţia nu este una definitivă şi poate fi atacată cu apel.
Dan Radu Ruşanu a fost trimis în judecată de DNA în aprilie 2014, sub acuzaţia de săvârşire a unor fapte de corupţie alături de alţi inculpaţi. Acesta a fost acuzat de constituirea unui grup infracţional organizat, influenţarea declaraţiilor, favorizarea făptuitorului, folosirea influenţei de către o persoană care îndeplineşte o funcţie de conducere în cadrul unei persoane juridice fără scop patrimonial, în scopul obţinerii pentru altul de foloase necuvenite. Procurorii mai susţineau că, în perioada 11-17 decembrie 2013, Dan Radu Ruşanu a exercitat presiuni, în calitate de preşedinte al ASF, asupra mai multor societăţi de asigurări, urmărind şi reuşind impunerea lui Radu Mustăţea, membru al CA Carpatica Asig, la conducerea BAAR, asociaţie care administrează fondul la care contribuie toate societăţile de asigurări din România autorizate să practice asigurări de răspundere civilă auto obligatorii şi mandatate să elibereze documente de asigurare de răspundere civilă auto Carte verde.
Deşi s-a născut în Bucureşti, cariera politică a lui Dan Radu Ruşanu este strâns legată de judeţul Hunedoara. Membru marcant în PNL, Ruşanu a obţinut cu voturile hunedorenilor patru mandate de parlamentar. Între 2000 – 2004, 2004 – 2008 şi 2012 – 2014 a fost deputat de Hunedoara, iar între 2008 – 2012 a obţinut un mandat de senator.

6 comentarii la „Dan Radu Ruşanu, achitat în dosarul de corupţie ASF-Carpatica

  • Ma desteptilor, este achitat pentru ca nu au avut nici o proba concreta impotriva lui, doar povesti pe la coltul strazi,si tot asa va scapa si nea MOLOT .

  • Bineanteles ca acum vom plati cu totii aberatiile unor procurori PSD isti.
    Si stiti cum ?!
    Omul asta va cere daune morale de un leu (cel putin) si salariile cuvenite pentru perioada in care a fost inlaturat abuziv de la conducerea ASF, si inlocuit cu un PSD ist – Misu Negritoiu.
    La fel se va intampla cu toate dosarele instrumentate prost de procurori care au invatat dupa manualele anilor ’50, cand infundai puscaria daca nu-i placeau ochii tai unui analfabet de membru PCR.
    Cei indoctrinati de mass media ganditi inainte de a scrie si mai terminati cu injuraturile, ca nu de noi depinde soarta tarii, nu-i asa ?!
    Felicitari domnule Rusanu.

  • Decizia nu este finală. Nu va cere nici un fel de daune deoarece şi-a dat demisia din fruntea ASF. Fiţi siguri că prin Laura Chiţoiu a băut în ASF a băut şi apa de la peşti. Nici nu vă puteţi imagina ce javră este LC. Nimic nu este gata,

  • Draga Ionut, demisia are o data, si poate fi justificata usor cu magariile facute de procurori (de data asta) PSD isti (zic asta din cauza numirii lui Negritoiu).
    Stii cate daune platim, inclusiv noi doi, pentru neprofesionalismul procurorilor?
    Adu-ti aminte doar de cazul daunelor SRI platite domnului Dinu Patriciu.
    Iti spun io ca-n politica vom mai auzi, cat mai curand de unchiu.
    Oricum, nu se compara activitatea sa – pentru judet – cu soparlele de mahala ale parlamentarilor „locului”.
    Sunt curios insa, cate pagini de „lucrari stiintifice” (nepublice) a scris unchiu’ pentru ratia de libertate.

  • Draga Beria, demisia e demisie, act de vointa unilaterala. Mi-e teama sa nu cazi in diabet de cat il zaharisesti pe Unchiul. In politica nu vom mai auzi de el, sunt sigur de asta. Am fost sigur din clipa demisiei din parlament. Era, de fapt, inceputul sfarsitului.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura