Campionatele mondiale de gimnastică de la Stuttgart

13 octombrie 2019 | Adauga un comentariu | Publicat in: Sport

Nicolae Gavrea

Rusul Nikita Nagornâi (22 de ani) a devenit campion mondial la individual compus, în cadrul întrecerilor mondiale de la Stuttgart. Gimnastul rus, care a cucerit aurul şi cu echipa naţională, a încheiat concursul cu un total de 88,772 puncte (15,041 la sol, 14,566 la cal cu mânere, 14,633 la inele, 15,066 la sărituri, 15,300 la paralele şi 14,166 la bară fixă).

Acestea sunt primele titluri mondiale din cariera sa, care se adaugă celor şase europene din palmares. Nagornâi a fost urmat de compatriotul Artur Dalaloian, 87,165 puncte, învingătorul de la ediţia precedentă, de la Doha, şi de ucraineanul Oleg Verniaev, 86,973 puncte, care reuşeşte prima sa medalie la CM la individual compus.
Campionul român Marian Drăgulescu (foto), singura prezenţă românească de la actuala ediţie a CM. a fost la un pas de podium, el clasându-se pe locul 4 în finala de la sărituri. Drăgulescu (38 de ani) a avut o medie de 14,624 puncte, după ce a fost notat cu 14,966, respectiv 14,283.
La feminin americanca Simone Biles a dominat întrecerile la individual compus şi a cucerit o nouă medalie de aur cu un total de 58.999 puncte, ea fiind urmată de Xijing Tang (China) cu 56.899 puncte şi de rusoaaica Angelina Melnikova cu 56.399 puncte. Formaţia feminină a SUA a câştigat şi întrecerea pe echipe la această ediţie a campionatelor mondiale. De remarcat că toţi aceşti sportivi se vor regăsi peste aproape un an în cadrul concursului de gimnastică de la Tokyo 2020, acolo unde japonezii, care nu au strălucit la Stuttgart, vor face concursul mult mai interesant şi vor face legea în lupta pentru medalii. Pentru noi, românii rămâne să ne consolăm cu ideea că gimnastica noastră are totuşi doi reprezentanţi la Tokyo 2020- gimnasta Maria Holbură- însă fără şanse la vreo medalie – şi pe Marian Drăgulescu, calificat la finala olimpică de la sărituri. El are şanse mai mari la o medalie olimpică, deoarece la cei aproape 40 de ani se află la finalul unei cariere impresionante.
Menţionăm că la această ediţie multipla campioană mondială şi olimpică Cătălina Ponor (32 de ani) a fost prezentă la Campionatele Mondiale de la Stuttgart în calitate de ambasador al acestei competiţii. Ea s-a retras în 2017, dar organizatorii Campionatelor Mondiale i-au făcut o surpriză, numind-o ambasadoarea acestor întreceri mondiale.

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Fotbal, Liga a III-a. Eşecuri pentru echipele hunedorene . Deva a pierdut acasă, Hunedoara în deplasare

Etapa cu numărul opt din Liga a treia de fotbal a programat la finalul de săptămână o serie de partide...

Anunţ finanţe, 14.10.2019

Şeful USR Deva, dat afară din partid!

Adrian Moldovan (foto) a fost îndepărtat de la şefia USR Deva şi a fost dat afară şi din partid.

Închide