Fotbal, Liga a III-a. Eşecuri pentru echipele hunedorene . Deva a pierdut acasă, Hunedoara în deplasare

13 octombrie 2019 | Adauga un comentariu | Publicat in: Sport

Nicolae Gavrea

Etapa cu numărul opt din Liga a treia de fotbal a programat la finalul de săptămână o serie de partide importante pentru situaţia din clasament. La Deva, ca de obicei, au fost în tribune foarte mulţi spectatori şi datorită faptului că liderul actual din seria a IV-a Universitatea Craiova a jucat pe terenul de sub Cetate.

A fost un adevărat spectacol pe care cei aproape o mie de iubitori ai fotbalului l-au urmărit cu interes, unii dintre aceştia cu speranţa că echipa locală va obţine o victorie la lider. Este cert că a fost un joc echilibrat, de mare angajament fizic, dar totuşi cu puţine faze de gol, spre dezamăgirea celor din tribune.
Prima ocazie a aparţinut gazdelor care şi-au creat o acţiune în primul minut de joc: Doboş şi Roncea au combinat pe stânga iar din cornerul rezultat Bîrzan a bătut direct de poartă şi portarul Chindriş a scos mingea de pe linie sau de după linie, gazdele reclamând gol. LPS Cetate a început mai bine partida şi a dominat teritorial, însă nu şi-a creat alte ocazii clare de a marca în afară de acea fază din minutul 1. De partea cealaltă, oaspeţii au răspuns prin Stoenac, care nu a nimerit în min.14 poarta după o fază creată de Raicea şi Bălan, însă nu a mai greşit trei minute mai târziu, când a deschis scorul: mingea trimisă în adâncime a fost respinsă în lateral de Radak, Zimţa a centrat în careu şi Stoenac a reluat pe jos, lângă bară, de la 8 – 9 metri, portarul Manea fiind fără reacţie.
Echipa locală nu a cedat după golul primit şi a revenit în joc cu alte câteva acţiuni bine coordonate, dar jucătorii deveni au ratat ocazie după ocazie. Prima repriză s-a încheait cu o altă ocazie deveană: Tătulea, abia intrat pe teren, a reluat pe lângă poartă mingea trimisă din corner de Bîrzan. Deci, la pauză scorul este 1- 0 pentru oaspeţi.
Imediat după reluare tot acelaşi Tătulea a reluat slab cu capul din centrarea lui Iana, iar în min.50 Bălan a reluat cu capul peste transversală din centrarea lui Zimţa, iar portarul olteanu Chindriş a rezolvat bine centrarea lui Iana pentru Tătulea din min. 51.
Echilibrul numeric din teren s-a rupt în min. 65, când Doboş a văzut al doilea cartonaş galben şi a fost eliminat. Oltenii, care nu sunt o echipă invincibilă, aşa cum arată campionatul, au plecat şi de la Deva cu cele trei puncte, după un joc în care nu au arătat prea multe şi rămân lideri autoritari în serie.
„Astăzi am întâlnit cea mai bună echipă din serie – liderul campionatului. Am pierdut însă nemeritat, din punctul meu de vedere. La 0 – 0 am avut gol clar anulat, portarul lor a scos mingea din poartă. Nu îmi place să vorbesc despre arbitraj, dar la acest meci arbitrul a influenţat rezultatul. Nouă la primul fault ne dădea galben, lor la patru – cinci faulturi nu le dădea nimic. Remarc spiritul de luptă al echipei, astăzi băieţii s-au dăruit, au luptat, au arătat ambiţie şi atitudine. Etapa viitoare ne aşteaptă un meci foarte greu la Horezu, una din primele echipe ca valoare din seria noastră” , a declarat după meci Ştefan Nanu, antrenorul echipei Cetate Deva.
Cetate Deva: Manea – Kelemen, Radak, Jude, Doboş (eliminat 65) – Bîrzan, Ţoiu, Paşcu (78 Chivu) – Iana (61 Marton), Lupu, Roncea (42 Tătulea). Antrenor – Ştefan Nanu.

Rezultatele etapei a 8-a
ACS Poli Timişoara – CS Hunedoara 2-1
LPS Cetate Deva – U Craiova 1948 SA 0-1
CSC Dumbrăviţa – Naţional Sebiş 3-1
CSC Ghiroda şi Giarmata Vii – Viitorul Dăeşti 2-4
Gloria Lunca Teuz Cermei – Flacăra Horezu 1-1
Crişul Chişineu Criş – ACSO Filiaşi 2-0
Fortuna Becicherecu Mic – Gilortul Târgu Cărbuneşti 3-0
Progresul Pecica – Şoimii Lipova 1-2

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Anunţ finanţe, 14.10.2019

Şeful USR Deva, dat afară din partid!

Adrian Moldovan (foto) a fost îndepărtat de la şefia USR Deva şi a fost dat afară şi din partid.

Ajutor de opt milioane de lei pentru căldură la Brad!

Vineri, Executivul a aprobat o Hotărâre de Guvern pentru acordarea sumei de peste 61 de milioane de lei unităţilor administrative...

Închide