Bilete personalizate pentru spectatori, la meciurile de fotbal

Cluburile care activează în prima ligă de fotbal vor fi obligate de către Liga Pro­fe­sio­nistă de Fotbal, pentru ca suporterii să se poată întoarce pe stadioane la meciuri, să emită bilete personalizate, astfel încât su­porterii să poată fi identificaţi.
Documentul a fost elaborat în urma po­ziţiei publice exprimate de către MTS cu pri­vire la „necesitatea de a crea un cadru clar pentru revenirea spectatorilor la competiţiile sportive”.
Condiţiile stabilite de ligă prevăd ca or­ganizatorul meciului, care este direct şi sin­gur responsabil pentru aducerea la înde­pli­nire a sarcinilor, să comercializeze doar bi­lete personalizate care pot duce la iden­ti­ficarea fiecărui spectator, informaţii ce vor fi furnizate autorităţilor sanitare în cazul în care sunt necesare în cadrul unei anchete epidemiologice.
De asemenea, clubul gazdă trebuie să asi­gure distanţarea socială prevăzută de lege, să identifice şi să marcheze corespunzător locurile necomercializate, să asigure ac­ce­sul spectatorilor cu precauţia necesară şi cu evitarea intersectării sau apropierii de zo­nele destinate jucătorilor, să asigure res­pec­tarea locurilor stabilite şi evitarea migrării între locuri/sectoare.
Tot în sarcina organizatorului de meci intră şi măsurarea temperaturii la toţi spectatorii ce vor intra în stadion, asigurarea distanţei de 1,5 m între scaune, montarea în incinta sta­dionului a unui număr suficient de dis­po­zi­tive non contact pentru igienizarea mâi­nilor.
„Liga Profesionistă de Fotbal a elaborat prezentul document în conformitate cu recomandările UEFA şi stabileşte o serie de cerinţe minime pe care cluburile, urmează să le asigure la momentul la care autorităţile vor permite întoarcerea spectatorilor în tri­bune. Obiectivul acestor măsuri este acela ca, la orice meci care implică participarea spec­tatorilor în tribune, organizatorul me­ciului să poată adopta cele mai bune decizii, bazate pe recomandările autorităţilor me­dicale, cu scopul de a reduce la 0 (zero) ris­cul de infectare”, se arată în documentul LPF.
Conform condiţiilor prezentate de LPF, spec­tatorii care prezintă simptome nu tre­buie să se prezinte la stadion şi sunt obligaţi să anunţe autorităţile locale competente. De asemenea, suporterii nu trebuie să vină la stadion dacă în ultimele 14 zile au fost tes­taţi pozitiv sau au intrat în contact cu per­soane testate pozitiv pentru COVID-19.
Liga Profesionistă de Fotbal precizează că programul şi organizarea meciurilor nu vor fi pe­riclitate de decizia privind accesul spectatorilor pe stadioane.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare