ActualitateFlash

Au scăpat de pușcărie!

Cei trei angajați din Primăria Petroșani judecați că au luat bani de la APIA și-au aflat sentința.

 

Adriana Năstase

Cum era și de așteptat, cei trei foști și actuali angajați ai Primăriei din Petroșani, judecați pentru fapte de corupție, au scăpat fără să facă pușcărie, unul dintre ei fiind absolvit de orice acuzație, deoarece faptele s-au prescris. Asta, deoarece procesul a durat mulți ani.

Iată ce au decis judecătorii:
„Condamnă pe inculpatul NEGOE ADRIAN la 3 ani închisoare şi 3 ani pedeapsa com­plementară a interzicerii unor drepturi pen­tru infracţiunea continuată de participație improprie la folosire sau prezentare de do­cumente inexacte dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri din bugetul Uniunii Europene sau din bugetele ad­mi­nistrate de aceasta ori în numele ei. Dispune suspendarea executării pedepsei sub su­praveghere, stabileşte un termen de supra­veghere de 4 ani. Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii, în cadrul Primăriei Petroşani – Administraţia Publică Locală (întreţinere parcuri şi zone verzi) sau în cadrul Primăriei Lupeni – Ad­ministraţia Publică Locală (igienizarea şi întreţinerea curăţeniei în grădiniţe, şcoli şi aşezăminte socio-culturale), pe o perioadă de 80 de zile lucrătoare. Condamnă pe inculpatul VIŞAN DANIEL ADINEL la 2 ani şi 4 luni închisoare şi 2 ani pedeapsa com­ple­mentară a interzicerii unor drepturi pentru infracţiunea de participație improprie la folo­sire sau prezentare de documente inexacte dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri din bugetul Uniunii Euro­pene sau din bugetele administrate de aceas­ta ori în numele ei. Dispune sus­pen­darea executării pedepsei sub supra­ve­ghere, stabileşte un termen de supra­ve­ghere de 3 ani. Obligă inculpatul să presteze o muncă neremunerată în folosul comu­ni­tăţii, în cadrul Primăriei Petroşani – Ad­mi­nistraţia Publică Locală (întreţinere parcuri şi zone verzi) sau în cadrul Primăriei Lupeni – Administraţia Publică Locală (igienizarea şi întreţinerea curăţeniei în grădiniţe, şcoli şi aşezăminte socio-culturale), pe o perioadă de 80 de zile lucrătoare. Încetează procesul penal faţă de inculpatul DRAGOMIR LUCIAN OCTAVIAN, pentru tentativă în formă con­tinuată la folosirea sau prezentarea cu rea credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetele administrate de aceasta ori în numele ei, ca urmare a împlinirii termenului de prescripţie a răspunderii penale”, se arată în sentința dată de Tribunalul Hunedoara.
„Obligă în solidar pe inculpaţii Negoe Adrian şi Vişan Daniel Adinel, în solidar şi cu partea responsabilă civilmente Unitatea Administrativ Teritorială a Municipiului Petroşani, la plata sumei de 280.372 de lei cu titlu de daune materiale către partea civilă Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agri­cul­tură. Obligă pe inculpatul Negoe Adrian, în solidar cu partea responsabilă civilmente Unitatea Administrativ Teritorială a Muni­ci­piului Petroşani, la plata sumei de 673.782 de lei cu titlu de daune materiale către partea civilă APIA”, se mai arată în sentința res­pectivă.

Documente false
Reamintim că DNA i-a trimis în judecată pe cei trei, foşti şi actuali angajaţi ai Primăriei Petroşani, pentru fapte de corupţie. Con­form comunicatului, procurorii DNA susţin că în cursul anului 2009, Adrian Negoe, Daniel Vişan şi Lucian Dragomir au depus cu rea-credinţă la APIA mai multe documente false pentru a obţine subvenţii din bugetul Uniunii Europene, pentru o suprafaţă de 693,90 de hectare. Această finanţare nu a fost obţinută, deoarece APIA Hunedoara a respins cererea Primăriei Petroşani din cauza supradeclarării (cererea se supra­pu­nea peste cea formulată de o asociaţie composesorală, îndreptăţită să beneficieze de fondurile nerambursabile pentru su­pra­faţa de circa 200 de hectare). ”În perioada 2013-2015, Neagoe şi Vişan au închiriat unei persoane fizice aceeaşi su­prafaţă de circa 200 de hectare, în condiţiile în care ştiau că Primăria Petroşani nu avea asupra terenului respectiv decât un drept de nudă pro­prie­tate, asociaţia composesorală fiind cea în­dreptăţită să beneficieze de fondurile ne­rambursabile.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura