Aproape 1.300 de infecţii respiratorii la nivelul judeţului

7 noiembrie 2019 | Adauga un comentariu | Publicat in: Comunitate

Dintr-o statistică realizată de specialiştii Direcţiei de Sănătate Publică Hunedoara, care cuprinde săptămâna 28 octombrie – 3 noiembrie, rezultă că numărul infecţiilor acute respiratorii înregistrate pe teritoriul judeţului este de 1.283 de cazuri, din care pneumonii 280 de cazuri.

Nu mai puţin de 130 de bolnavi au avut nevoie de internare şi tratament de specialitate. Până în acest moment, la nivelul judeţului Hunedoara, nu au fost depistate persoane suspecte de gripă. Potrivit DSP Hunedoara, până acum, 7.446 de persoane au fost vaccinate cu vaccin gripal tetravalent sezonier. Judeţului nostru i-au fost repartizate 31.230 de doze de vaccin gripal tetravalent sezonier. „Vaccinarea antigripală cu vaccin gripal sezonier continuă să fie singura metodă de profilaxie specifică a gripei. La circa 70-80 la sută dintre persoanele care se vaccinează oferă o protecţie de bună calitate“, conform reprezentanţilor Ministerului Sănătăţii.
Campania de vaccinare antigripală gratuită a demarat în judeţul Hunedoara, iar până la această oră s-au primit trei tranşe de vaccin antigripal sezonier, respectiv 21.860 de doze din cele 31.230 de doze repartizate de Ministerul Sănătăţii. (M.Gânju)

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare