; charset=UTF-8" /> Stiri si informatii de ultima ora din judetul Hunedoara - Mesagerul Hunedorean

Aproape 1.300 de infecţii respiratorii la nivelul judeţului

7 noiembrie 2019 | Adauga un comentariu | Publicat in: Comunitate

Dintr-o statistică realizată de specialiştii Direcţiei de Sănătate Publică Hunedoara, care cuprinde săptămâna 28 octombrie – 3 noiembrie, rezultă că numărul infecţiilor acute respiratorii înregistrate pe teritoriul judeţului este de 1.283 de cazuri, din care pneumonii 280 de cazuri.

Nu mai puţin de 130 de bolnavi au avut nevoie de internare şi tratament de specialitate. Până în acest moment, la nivelul judeţului Hunedoara, nu au fost depistate persoane suspecte de gripă. Potrivit DSP Hunedoara, până acum, 7.446 de persoane au fost vaccinate cu vaccin gripal tetravalent sezonier. Judeţului nostru i-au fost repartizate 31.230 de doze de vaccin gripal tetravalent sezonier. „Vaccinarea antigripală cu vaccin gripal sezonier continuă să fie singura metodă de profilaxie specifică a gripei. La circa 70-80 la sută dintre persoanele care se vaccinează oferă o protecţie de bună calitate“, conform reprezentanţilor Ministerului Sănătăţii.
Campania de vaccinare antigripală gratuită a demarat în judeţul Hunedoara, iar până la această oră s-au primit trei tranşe de vaccin antigripal sezonier, respectiv 21.860 de doze din cele 31.230 de doze repartizate de Ministerul Sănătăţii. (M.Gânju)

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Minerii au suspendat protestul după 11 zile

Minerii de la Paroşeni şi Uricani au decis, ieri, să suspende protestul, după promisiunile făcute de Guvernul Orban. Decizia suspendării...

Noul ministru de la Transporturi vrea să deschidă anul acesta Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj-Deva

Lotul 3 al autostrăzii Lugoj-Deva ar putea fi dat în trafic anul acesta cu restricţii de viteză şi tonaj, după...

Comunicat de presă al deputatului PSD Laurenţiu Nistor. De ce consideră PNL că guvernarea PSD este ,,eşuată”

În toamna anului 2016, când PSD câştiga alegerile parlamentare cu un program de ţară ambiţios, PNL le spunea românilor –...

Închide