„Barieră” la performanţa vecinilor

Ciprian Marinuţ

Cu o ambiţie ce i-a lipsit în alte meciuri şi un gol marcat în ultimul minut, CFR Simeria i-a „oprit la semnal” pe conjudeţenii de la FC Hunedoara, aflaţi în linie dreaptă în cursa pentru promovare. Remiza, 2-2, din derbiul hunedorean, măreşte la cinci puncte ecartul dintre trupa pregătită de Aurel Şunda şi lidera ACS Recaş şi foloseşte doar la palmares şi orgoliu feroviarilor.

Au înviat contra rivalilor
Şirul de şapte victorii consecutive, reuşit de FC Hunedoara, s-a încheiat în faţa vecinilor de la CFR Simeria, „înviaţi” miraculos după patru etape „moarte” (trei remize şi un eşec n.r.). Cele două echipe şi-au împărţit punctele, scor 2-2 (1-1), însă partida a fost departe de a fi una frăţească. S-a jucat fără menajamente, cu ambiţie şi unele durităţi, arbitrul fiind obligat să arate 11 cartonaşe galbene, şapte pentru gazde şi patru pentru oaspeţi. Negru-albaştrii de la FC Hunedoara au jucat destul de bine, în tonul ultimelor meciuri. CFR a avut o faţă radical schimbată faţă de ultimele etape. Noul „look” a fost schimonosit de ambiţie extremă, rivalitate maximă şi româneasca dorinţă de a „ucide” şi performanţa vecinilor. Moraliştii vor spune că tot ce au făcut feroviarii a fost să-şi apere corect şansele. Cu adevărat moral ar fi fost însă ca trupa antrenată de Marius Opric să joace cu aceeaşi concentrare şi motivare în toate meciurile, nu doar contra rivalilor din Hunedoara. Cât despre hunedoreni… ei mai au dreptul la speranţă. Campionatul ar trebui să se joace până în ultima etapă (mai sunt nouă), iar suporterii lor merită promovarea.

Fotbal modest, încrâncernare extremă
Feroviarii au deschis scorul repede, dintr-un penalti acordat pentru un presupus contact între Todea şi Vişan, deşi mingea era departe de cei doi. Făgărăşanu (10) a transformat cu siguranţă lovitura de la 11 metri, iar FC Hunedoara a încasat primul gol din 2012. Pe fondul unui fotbal fără realizări majore, dar cu tensiune şi durităţi, FC Hunedoara a dat replica prin Ionuţ Radu (35). Atacantul hunedorean a marcat cu capul primul său gol pentru „negru-albaştri”, restabilind egalitatea, după o centrare a lui Jitaru (35). Tot Jitaru (71) a înscris pentru 2-1, cu un voleu imparabil de la 14 metri şi se părea că FC Hunedoara va scăpa de „hopul” feroviar. Nu a fost de acord „veteranul” Daniel Dăscălescu, care a înscris, tot cu capul, golul de 2-2. De bucurie că a marcat, Dăscălescu s-a dezbrăcat de tricou, motiv pentru care a fost avertizat cu un cartonaş galben de arbitru.

CFR Simeria – FC Hunedoara 2-2 (1-1)
Au marcat: Făgărăşanu (10 en.), D. Dăscălescu (90) / I. Radu (35), Jitaru (71).
Stadion: CFR Marmosim. Spectatori: 1.200.
CFR: Dragotă – Vîrtan, Buta (52 Dosan), A. Stroia, Ungureanu (85 Zdrâncu) – Găceanu – Lintaru (76 Nicula), Vişan (cpt.), Pepenar, Făgărăşanu – Suciu (70 D. Dăscălescu). Antrenor: Marius Opric
FC Hunedoara: Simeni – Marcu (49 Dimcea), Muşuroia, Cuciula (cpt.), B. Roiu – P. Păcurar, R. Cristian, Todea (46 Boroştean), Jitaru – I.Radu (90 Trăşcan), Istinie (78 B. Steop). Antrenor: Aurel Şunda.
Arbitru: Cătălin Buşi (Rm.Vâlcea). Asistenţi: Lorin Udrea, Mihaela Popescu (ambii din Târgu Jiu).

2 comentarii la „„Barieră” la performanţa vecinilor

  • 19 aprilie 2012 la 20:08
    Permalink

    pacat!sa speram ca Simeria nu au luat vinul celor de la Recas sau mai grav banii!pacat ca din 3 echipe doar Hunedoara mai are sanse la promovare si ne mai si incurcam intre noi ,in loc sa incurcam Recasul!ruisne!

  • 27 iunie 2017 la 18:29
    Permalink

    For the record. I think what Giordani is suggesting is necessary. I just think is hypocritical to create fear for that &#&216;leaked8#8217; paquetazo and then do it yourself. That is also lying to your constituents. And to the eyes of the huge majority of venezuelans, raising the price of gas (which I think is totally necessary but chavez lacks the balls) will be seen as a paquetazo.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare