Zi: 3 aprilie 2014

ActualitateFlash

Sute de oameni au participat la manifestările dedicate Zilei Jandarmeriei Române de la Deva. Jandarmii au făcut senzaţie

Sute de deveni au venit ieri la manifestările din centrul municipiului, prilejuite de sărbătorirea Zilei Jandarmeriei Române. Pentru al doilea an consecutiv, acestea s-au desfăşurat în Piaţa Victoriei, şi nu în interiorul cazărmii. Prezente la eveniment au fost atât oficialităţile locale, cât şi şefii structurilor de ordine şi siguranţă publică din judeţ.

Read More
Politica si administratie

Studiu de caz: Iuliu Winkler. Se face avere în Parlamentul European?

În discuţiile care depăşesc analiza politică, se pune des întrebarea: merită să fii parlamentar european, din punct de vedere financiar, poţi face avere din asta? Pentru a găsi un posibil răspuns, am făcut o analiză simplă a două declaraţii de venituri, din 2009 şi 2012, în cazul singurului şi, totodată, celui mai sigur viitor europarlamentar hunedorean, Iuliu Winkler (foto).

Read More
ActualitateFlash

A început microciparea câinilor

Potrivit unei Hotărâri adoptate de Guvern, deţinătorii de câini trebuie să-şi microcipeze patrupedele şi să le înregistreze în Registrul Evidenţei Câinilor cu Stăpân (RECS), până la 1 ianuarie 2015. Microciparea şi înregistrarea se fac la cabinetele veterinare care folosesc RECS. Spitalul veterinar Andivet din Deva a început deja această campanie, microcipurile ajungând în judeţ în cursul săptămânii curente. Acţiunea urmează să fie extinsă şi în rândul celorlalte cabinete care ţin de Andivet.

Read More
Sport

Îşi apără blazonul cu un lot măcinat de accidentări

CNS CSŞ „Cetate” Deva se confruntă cu serioase probleme de lot înaintea startului de sâmbătă a Campionatelor Naţionale Şcolare la Gimnastică 2014, prima competiţie importantă pe plan intern din acest an. Clubul devean, lider al naţionalelor în anii precedenţi, este pus în situaţia de a-şi apăra „blazonul” cu numai şapte sportive (şase de la club şi una de la Lotul Naţional), deoarece foarte multe gimnaste sunt accidentate. Competiţia naţională va avea loc în acest weekend, la Buzău.

Read More