FlashPolitica si administratie

Unii protestează, alții încasează

Sorina Popa
Liberalii pregătesc modificarea Legii sa­larizării personalului plătit din fonduri publice, astfel încât personalul angajat în prefecturi să fie trecut din categoria funcțiilor teritoriale în cea a funcțiilor de stat, ceea ce presupune majorarea veni­turilor acestora.

În linia întâi a pandemiei
Argumentul cu care este susținută ma­jo­rarea salarială este acela că „instituțiile prefectului din întreaga țară, alături de celelalte autorități, fac parte, în continuare, din linia I de acțiune pentru combaterea răspândirii Covid”. Ca urmare, au fost fă­cute ”primele demersuri pentru modifi­ca­rea și completarea Legii 153 din 28 iunie 2017, privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice”, fiind „necesară tre­ce­rea personalului angajat în instituțiile pre­fectului din categoria funcțiilor teritoriale, în categoria funcțiilor de stat, ceea ce ar presupune, totodată, majorarea veniturilor acestora”.
Potrivit sursei menționate, Ministerul Afacerilor Interne a calculat deja impactul bugetar al majorării, impact care se ridică la 4,3 milioane lei lunar, ceea ce înseamnă 51,6 milioane lei anual.
Ca atare, deși profesorii, polițiștii, pro­testează că nu li s-au mărit lefurile, angajații din prefecturi nu au fost nevoiți să miște un deget și se văd cu salariile mărite.

Ce salarii au angajații instituției
În prezent, prefectul are un salariu de bază de 18.720 de lei, subprefecțul 15.600 de lei, secretarul general al instituției are 12.313 lei, plus un spor pentru condiții vătămătoare de 1.145 lei, managerul public, 12.313 lei plus spor de 1.030 lei, directorul Cancelariei prefectului are un salariu de bază de 6.451 de lei și un spor de 547 lei, consilierul cancelariei, 7.690 de lei și spor de 758 lei. Șeful de serviciu din prefectură are 7.732 de lei salariu de bază și spor de 560 lei, un consilier cls.I, 6894 lei, spor 560 lei, un consilieri, consilier juridic, expert are salariul brut de 5.980 de lei și un spor de 455 de lei, secretara instituției, 3.741 de lei și spor de 248 lei, referentul are 3.785 de lei, iar un șofer de la prefectură are 3.962 de lei, plus un spor de 221 lei.

One thought on “Unii protestează, alții încasează

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura