Stagiu de „virusare” cu microbul boxului

Ciprian Marinuţ

Nouă tineri pugilişti de la CSS Hunedoara se află într-un stagiu de pregătire centralizată în staţiunea Băile Felix, unde antrenorul Ilie Captari încearcă să-i determine să se îndrăgostească iremediabil de performanţă şi de nobila artă a pugilatului.

Doi medaliaţi, restul speranţe
Pe lista participanţilor se află Robert Milac (ctg. 64 kg) şi Sorin Dobondi (ctg. 53 kg), ambii medaliaţi la campionatele naţionale, precum şi şapte sportivi din generaţia nouă de speranţe a clubului hunedorean. Este vorba de cadeţii Alexandra Zaiaţi (ctg. 46 kg), Iulian Zaiaţi (ctg. 38 kg), Cosmin Gîrleanu (ctg. 38 kg.), Bogdan Adam (ctg. 50 kg.) şi Ionuţ Muscariu (ctg. 40 kg) şi de juniorii Nicolae Milarez (ctg. 63 kg.) şi Vlad Căpraru (ctg. 75 kg.). Costurile cantonamentului sunt suportate de clubul CSS Hunedoara.
Toţi muncesc cot la cot şi încearcă să-l impresioneze pe „maistrul” Ilie Captari, la cele două antrenamente zilnice. „Primul antrenament este de pregătire fizică generală şi de forţă şi are loc dimineaţa, între orele 10-12. Cuprinde alergări de rezistenţă şi viteză, precum şi lucrul la sala de forţă. A doua şedinţă de pregătire este una de coordonare şi de perfecţionare a unor procedee tehnice şi tactice şi are loc în sala unui… restaurant. Ziua se încheie la bazinul cu apă termală, care asigură o refacere perfectă după efort. Toţi cei nouă sportivi pun serios osul la treabă şi sper ca pregătirea de aici să le fie de folos la concursuri. Scopul acestui stagiu este ajungerea la un nivel de pregătire care să-i propulseze pe podiumurile naţionale”, a spus Ilie Captari, creatorul a numeroase generaţii de campioni la CSS Hunedoara.

Învaţă limba boxului
Dincolo de antrenamente „maistrul” Captari foloseşte atmosfera de familie din cantonament pentru a-i „citi” pe sportivi din punct de vedere psihologic şi uman şi a-i învăţa „limba boxului”. „Acum, toţi muncesc din greu, pentru că sunt motivaţi de condiţiile foarte bune de pregătire şi de dorinţa de a impresiona. Important e să reuşesc să-i fac să se îndrăgostească de acest sport şi să ajungem să vorbim aceeaşi limbă a boxului. Atunci, o să se muncească la fel de serios şi intens ca aici şi în sala de antrenamente de acasă şi o să fie toţi dornici să urmeze calea grea a performanţei. În plus, mai trebuie să îi capacitez să aibă o viaţă sportivă adecvată, să-i motivez să nu renunţe la primul eşec sau la prima nemulţumire financiară”, a spus Ilie Captari.
Cantonamentul pugiliştilor hunedoreni se va încheia în 14 ianuarie. Primele competiţii din acest an sunt programate în lunile februarie şi martie.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.