ActualitatePolitica si administratie

Senatoarea Șoșoacă: Au luat șpagă pentru proiectul de la Rovina!

Sorina Popa

Scandal la dezbaterea publică pentru obținerea avizului de mediu pentru Planul Urbanistic Zonal al proiectului minier de la Rovina. Senatoarea SOS România, Diana Șoșoacă, a fost prezentă la dezbaterea respectivă, unde a făcut acuzații extrem de grave la adresa aleșilor locali din zonă.

„Va fi deșert”
„Primarul din Brad mi-a spus că trebuia
să-l anunț că vin, ca să mă primească cu pâine și sare. El și consilierii de la Brad au un interes pentru această investiție, pentru bani. Nu vă e rușine, domnilor primari, că ați luat șpagă, ca să băgați investiția asta (n.r.-proiectul minier Rovina) în zonă? Nu vă e rușine că sunteți plătiți din bani publici, cu toții? În urma acestui proiect va fi praf și pulbere aici, va fi deșert. De ce? Din cauza șpăgii luate de edili. Românii își trădează țara, își vând pământul și, mai ales, își omoară confrații pentru șpagă. Rușine, PNL, rușine primarilor! O țară întreagă o duce rău. Numai cei nu fură o duc greu. Dar, nu trebuie să ne vindem țara pentru asta. Primarii au plătit oameni ca să susțină acest proiect. Erau să ne linșeze la dezbaterea publică. Mizerabil. Îi vom umple de plângeri penale”, a spuis senatoarea Diana Șoșoacă (foto).

Acuzații nefondate
Contactat, primarul municipiului Brad, Florin Cazacu, a declarat pentru MESAGERUL HUNEDOREAN că „toate acu­zațiile sena­toa­rei Șoșoacă sunt nefondate. Interesul nostru, al primarilor din zonă, sunt locurile de muncă. Pe noi, mineritul nu ne-a speriat. Doamna Șoșoacă, ca parlamentar, ar trebui să aibă o inițiativă ca redevența de pe proiectele acestea să rămână la comunitățile locale”.
Dezbaterea publică a fost organizată de cei de la APM Deva, în procedura de emitere a avizului de mediu, pentru Planul Urbanistic Zonal.
Deși au participat peste 200 de persoane, din care 8 primari din zonă, întrebările participanților nu au fost țintite pe raportul de mediu, adică ce impact are schimbarea des­tinației actuale a terenurilor asupra me­diului, anunță reprezentanții APM Deva.
Iată câteva întrebări ale publicului: Ce firmă este în spatele SRL-ului Eurosun Mining și unde este înregistrată aceasta? De ce statul român nu are nici o acțiune la companie având în vedere că până și la proiectul Roșia Montană statul român avea 19 la sută din acțiuni? Cum ne puteți asigura că minereul nu va pleca pe vapor în altă parte și se va prelucra aici? Cum ne puteti asigura de controlul institutiilor statului în măsurarea can­tităților de aur, cupru și alte metale rare?.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura