Actualitate

Balint așteaptă decizia judecătorilor

Judecătorii de la Curtea de Apel Alba au amânat decizia în cazul fostului vice­pre­șe­dinte al Consiliului Județean, Tiberiu Balint, privind acordul de de recunoaștere a vinovăției. Iată soluția pe scurt: „Sta­bileşte termen de deliberare, redactare şi pronun­ţare a hotărârii la data de 20 iulie 2022 prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor şi pro­curorului prin mijlocirea grefei instanţei”.
Reamintim că magistrații de la Tribunalul Hunedoara au respins acordul de recu­noaștere a vinovăției, acord semnat de Tiberiu Balint cu cei de la DNA. Balint a recunoscut că a luat mită 100.000 de euro.
Potrivit anchetatorilor, Tiberiu Balint, fost preşedinte al Consiliului Judeţean Hunedoara în perioada 2012 – 2014, a semnat un acord de recunoaştere a vinovăţiei, într-un dosar instrumentat de Direcţia Naţională Anti­corupţie în care a fost anchetat pentru luare de mită.
În acordul de recunoaştere a vinovăţiei, procurorii au arătat că Tiberiu Balint, în ca­li­tate de vicepreşedinte al Consiliului Jude­ţean Hunedoara, ar fi pretins, în cursul lunii octombrie 2013 de la un om de afaceri suma de 100.000 euro pentru a aproba prelungirea unui contract de execuţie a unor lucrări, încheiat cu Consiliul Judeţean Hunedoara, în condiţiile în care el nu avea vreo dispoziţie de delegare emisă în acest sens. În perioada noiembrie 2013 – mai 2014, după semnarea actului adiţional, Tiberiu Balint ar fi primit prin intermediul SC City Park Solution SRL (pe care o ad­ministra în fapt), în mai multe tranşe, suma totală de 510.000 lei, ce reprezenta costul unor presupuse servicii de consultanţă de care ar fi beneficiat omul de afaceri. (A.N.)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.