Se modernizează drumul Orăştie-Costeşti

Ieri, conducerea executivă a Consiliului Ju­de­ţean Hunedoara s-a întâlnit cu o parte din­tre locuitorii comunei Beriu şi cu con­ducerea administrativă a comunei. Dis­cu­ţiile au vizat asigurarea condiţiilor pentru im­plementarea în bune condiţii a proiec­tului de modernizare a DJ 705A pe sectorul Orăştie – Costeşti.
„Prin aplicarea legislaţiei, există proprie­tăţi care se suprapun cu zonele în care trebuie executate lucrările. Suntem în faza de revizuire a studiului de fezabilitate şi avem nevoie de aceste clarificări pentru a face un proiect tehnic corespunzător”, a de­cla­rat Laurenţiu Nistor, preşedintele Con­siliului Judeţean Hunedoara.
La rândul său, administratorul public al judeţului Hunedoara, Costel Avram, a de­clarat că modernizarea acestui sector va contribui la dezvoltarea turismului în zonă.
„Acest sector este prioritar pentru că asi­gură accesul spre cetăţile dacice din Munţii Orăştiei şi pentru dezvoltarea zonei. Într-un timp foarte scurt Consiliul Judeţean va sem­na contractul de finanţare pentru achi­ziţia proiectului tehnic”, a declarat Costel Avram.
Reabilitarea sectorului de drum judeţean DJ 705A (aproximativ 17 km) este impor­tantă pentru Ţinutul Orăştiei, fiind o nece­si­tate din punct de vedere social, economic şi turistic, iar realizarea lucrării va îmbu­nă­tăţi considerabil starea tehnică a drumului respectiv şi implicit, confortul şi siguranţa circulaţiei. (A. Năstase)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare