Protest: Elevii din comuna Buceş o apără pe eleva Sabina, din Covasna, care a purtat tricolorul românesc

Elevii şi cadrele didactice de la Şcoala Gimnazială „Ion Buteanu” din Buceş sunt alături de eleva Sabina, de la Liceul „Koroşi Csoma Şandor” din Covasna, care, în ţara sa, în ziua de 15 martie, a purtat o bentiţă tricoloră românească, fapt pentru care a fost persecutată şi ameninţată cu moartea, iar liceul respectiv este păzit de Poliţia Română, pentru a-i asigura securitatea şi dreptul la viaţă pe pământul ei românesc şi strămoşesc.
Regretăm faptul, deosebit de grav, că acolo, în acel colţ de ţară românească, vrajba interetnică a pătruns şi în şcoli, în rândul tinerei generaţii, care trebuie crescută şi educată în spiritul prieteniei, al respectului reciproc, în spirit umanist, european. Actul josnic al elementelor şovine maghiare e deosebit de grav, mai ales că tot acum şi tot acolo, tricolorul, drapelul oficial al statului român, este înlocuit cu steagul secuiesc şi doar acum doi ani, la 15 martie 2011, eroul naţional al românilor – Avram Iancu – a fost „spânzurat” de un oarecare ungur şovin, împotriva căruia nu s-a luat nici o măsură severă de pedepsire, după gravitatea faptei.
Considerăm ca bine-venite şi absolut necesare măsurile pe care le va lua Prefectura judeţului Covasna şi Ministerul Educaţiei Naţionale în urma anchetelor care vor fi făcute. Este de salutat solidaritatea elevilor din întreaga ţară cu mica eroină Sabina – model pentru toţi elevii români. Protestăm împotriva tuturor acelora care aduc ştirbire însemnelor naţionale ale românilor, acelora care atentează la independenţa, suveranitatea şi integritatea statului naţional român. Vrem egalitate pentru toţi locuitorii acestei frumoase ţări, dar nu privilegii şi separatism. Pentru asta s-au luptat strămoşii noştri şi pentru asta vom lupta şi noi şi „nu vom ceda o palmă de pământ, chiar de-ar fi să intrăm în mormânt”, pentru că „noi suntem români!” Jurăm!

prof. Viorel Vulturar,
membru în Consiliul de Administraţie al Şcolii Gimnaziale „Ion Buteanu” din Buceş

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.