Procesul Monicăi Iacob Ridzi, amânat din nou

05 monica Iacob RidziSorina Popa

Ieri, completul de judecată format din cinci magistraţi de la ÎCCJ a decis să amâne procesul fostului ministru al Tineretului şi Sporturilor, Monica Iacob Ridzi (foto), în care aceasta este acuzată de corupţie. Un nou termen al judecării apelului făcut de Ridzi a fost stabilit pentru 12 ianuarie 2015.

Condamnată de prima instanţă
Deputatul UNPR Monica Iacob Ridzi a fost trimisă în judecată pentru abuz în serviciu contra intereselor publice, fals intelectual, uz de fals şi participaţie improprie la infracţiunea de fals intelectual la Legea contabilităţii. Cercetarea penală împotriva fostului ministru Iacob Ridzi a fost declanşată în iunie 2009 după un articol apărut în Gazeta Sporturilor. Jurnaliştii au descoperit că festivităţile organizate de Ministerul Tineretului şi Sporturilor cu ocazia Zilei Tineretului au fost încredinţate fără licitaţie unor companii private. Ridzi a fost condamnată la cinci ani de puşcărie cu executare de ÎCCJ. Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului s-a constituit parte civilă cu suma de 2.736.933,28 lei (640.000 de euro), precizând că îşi rezervă dreptul de a o modifica în funcţie de prejudiciul final stabilit pe baza întregului material probator din dosar.

Se consideră nevinovată
Procurorul de caz a cerut condamnarea lui Ridzi pentru abuz în serviciu, fals în înscrisuri şi infracţiuni privind sistemele informatice „din cauza contribuţiei esenţiale şi a calităţii acesteia în timpul săvârşirii faptelor“. Procurorul a cerut condamnarea deputatului PPDD, Monica Iacob Ridzi, în limitele speciale, care pentru infracţiunea de abuz în serviciu sunt între cinci şi 15 ani.
Monica Iacob Ridzi le-a declarat judecătorilor la termenele precedente că tot ceea ce a făcut a fost în mod legal, că se consideră nevinovată şi că ultimii ani au fost unii de „umilinţă“ pentru ea.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare