Probleme în dosarul „Bonnie şi Clyde ai Estului”

Judecătorii hunedoreni au încercat să-l audieze pe unul dintre inculpaţii din dosar, aflat în puşcărie în Budapesta, prin video­conferinţă. Din cauza unor probleme teh­nice n-au reuşit acest lucru şi au fost nevoiţi să amâne cauza pentru a-i da dreptul lui Varga Sandor (foto stânga) să-şi spună punctul de vedere în legătură cu probele administrate.

Magistraţii Tribunalului Hunedoara, in­stanţă unde se află dosarul, ar fi vrut ca in­cul­paţii să fie transferaţi temporar în România. Varga Sandor şi Turi Emese (foto dreapta) au fost condamnaţi în primă instanţă, însă Curtea de Apel Alba Iulia a hotărât reju­decarea dosarului. Pe fond, cei doi au primit 15 ani de închisoare, respectiv şapte ani şi şase luni. Varga şi iubita lui, cu care a acţionat la infrac­ţiuni, sunt încarceraţi într-o închisoare din Ungaria, unde au comis mai multe crime şi jafuri.
Următorul termen de judecată în dosar a fost stabilit pe data de 18 septembrie a.c. Potrivit anchetatorilor, Varga Sandor şi Turi Emese formau un cuplu şi au atacat mai multe case de amanet din ţara noastră. Cei doi au acţionat în judeţul nostru, în mu­nicipiul Hunedoara, unde au atacat şi jefuit o casă de amanet, după ce au împuşcat-o în cap pe vânzătoare. Se întâmpla în de­cem­brie 2007. Pentru o serie de crime comise cu sânge rece în Ungaria, cei doi au fost con­damnaţi la închisoare pe viaţă şi-şi exe­cută pedeapsa într-un penitenciar de ma­ximă siguranţă din Budapesta. (M. Gânju)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.