Primarul Simeriei vrea să rezolve problema funcţionării farmaciilor pe timpul nopţii

Adriana Năstase

În oraşul Simeria nu funcţionează pe timp de noapte nici o farmacie. Din acest motiv, simerienii care au nevoie urgentă de me­di­ca­mente, sunt nevoiţi să meargă până la Deva, unde există farmacii care funcţio­nează non-stop.
Situaţia a fost semnalată de mai mulţi lo­cuitori ai oraşului, iar primarul Iulius Bedea (foto) a făcut imediat demersuri pentru ca problema să fie rezolvată.
Astfel, primarul a avut o întâlnire cu toţi reprezentanţii celor 7 farmacii din Simeria. “Am discutat despre posibilitatea identifi­cării unei soluţii pentru asigurarea acce­su­lui continuu al simerienilor, la medicamente, in­clusiv pe timpul nopţii. Rezultatul dis­cu­ţiilor a fost următorul: ţinând cont că avem un deziderat comun şi în ceea ce priveşte să­nătatea şi binele tuturor cetăţenilor, reprezentanţii farmaciilor, vor analiza împreună posibilitatea de a prelungi fiecare pe rând programul, astfel încât cetăţenii oraşului Simeria să poată beneficia de ser­viciile unei farmacii cel puţin până la miezul nopţii, respectiv ora 24:00. Am înţeles că posibilitatea de a avea deschisă non stop o farmacie, nu poate fi pusă în practică, cel pu­ţin în această perioadă, din cauza lipsei de personal calificat în poziţia de farmacist în piaţa forţei de muncă. Având în vedere faptul că farmaciile sunt private, am spe­ranţa că decizia pe care o vor lua, să fie una comună şi în sprijinul simerienilor”, a spus Iulius Bedea, primarul oraşului Simeria.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare