Pas cu pas, la Cristur se modernizează infrastructura stradală

Adriana Năstase

Şi la Cristur, localitate care aparţine de municipiul Deva, sunt în derulare sau au fost finalizate lucrări de infrastructură. Astfel, re­cent, au fost finalizate lucrările de moder­nizare a străzii Vâlcele din satul Cristur, fiind făcută recepţia finală.

Constructorul a terminat mai repede cu câteva luni investiţia
„Strada a fost proiectată cu două benzi de circulaţie pe o lungime de circa 185 de metri. Drumul are amenajată şi rigolă carosabilă din beton pentru colectarea şi evacuarea ape­lor pluviale. A fost construit şi un zid de sprijin de rambleu din beton şi a fost montat un parapet metalic pentru a proteja sigu­ranţa participanţilor la traficul rutier şi a pie­tonilor .Constructorul a amenajat şi trotuare din asfalt, cu o lăţime de aproximativ 1,5 metri, pe partea dreaptă a străzii, cu bordură din beton. Au fost trasate marcajele rutiere şi s-au montat indicatoarele de circulaţie. Strada Vâlcele (foto sus 1) a fost mo­der­nizată pe o lungime de 309 metri şi are o structură ru­tieră cu mixtură asfaltică. Va­loarea investiţiei se ridică la 552.865 de lei. Acest obiectiv de in­vestiţii a fost fina­li­zat în mai puţin de ju­mătate din termenul de execuţie prevăzut în contract (termen fi­nal – luna mai 2021)”, spu­ne Florin Oancea (foto) primarul municipiului Deva.

Pe porţiuni, cu deranj cât mai mic
Continuă, de asemenea, lucrările de ame­na­jare a trotuarelor de pe strada Bucovina (foto sus 2) din satul respectiv.
„În luna noiembrie 2020, am demarat o nouă investiţie în satul Cristur, amenajarea tro­tuarelor pe strada Bucovina. Ne aflăm acum în faza de execuţie a rigolelor caro­sabile şi a şanţurilor betonate necesare pen­tru preluarea apelor pluviale. Lucrările se exe­cută pe porţiuni pentru a nu crea mare dis­confort localnicilor. Urmează montarea pavajelor cu dale şi a bordurilor din beton. Pe strada Bucovina vor fi amenajate trotuare pe o suprafaţă totală de 1423 de metri pătraţi, pe ambele sensuri ale străzii şi zone verzi (3.853 metri pătraţi).De ase­menea, va fi amenajat acces la fiecare gospodărie. Strada Bu­covina este a doua ca mărime din satul Cristur”, a susţine primarul Florin Oancea.
„Investiţiile în satul Cris­tur care aparţine adminis­tra­tiv de municipiul Deva vor continua. Am promis lo­cal­nicilor că vor avea toate condiţiile necesare pentru un trai civilizat şi ne ţinem de cuvânt”, a adăugat edilul şef al reşedinţei de judeţ.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare