Premii pentru elevii şi profesorii voluntari din judeţ

26 noiembrie 2014 | Adauga un comentariu | Publicat in: Comunitate

04-Maria-Stefanie-Ispector-General-2Oana Mihnea

În acest an, în cadrul proiectului „Ora de voluntariat“, s-au înscris 43 de unităţi de învăţământ din judeţ şi peste 1.000 de elevi de gimnaziu şi liceu, coordonaţi de cadre didactice. Proiectul se află la a doua ediţie şi reprezintă o iniţiativă comună a companiei Carpatcement şi a Inspectoratului Şcolar Judeţean Hunedoara.

Ideea principală pe care s-a axat acest proiect a fost aceea a voluntariatului în sprijinul comunităţii. Este deschis tuturor profesorilor şi elevilor, iar temele şi modul de desfăşurare au fost la alegerea participanţilor. Astfel, unii au ales să ecologizeze o zonă, alţii au mers la case de copii sau azile de bătrâni sau au confecţionat diferite obiecte. Activităţile s-au concretizat în perioada 20 septembrie-17 octombrie şi se vor încheia astăzi cu o festivitate de premiere a câştigătorilor, care va avea loc la ora 14.30 la sediul IŞJ Hunedoara. Înscrierea în concurs s-a făcut prin simpla trimitere a unei descrieri a acţiunii şi a câtorva poze ilustrative către organizatori.
Primesc premii atât profesorii, cât şi elevii. Mai exact, primii trei clasaţi dintre elevi vor beneficia de o vizită de studiu la fabrica Carpatcement iar dascălii vor primi câte o tabletă, pe care o vor folosi în procesul educaţional. De asemenea, vor fi acordate 13 menţiuni şi diplome de participare. Colectivul de evaluare a proiectelor va aprecia originalitatea, beneficiarii direcţi, impactul comunitar, dar şi impactul simbolic al fiecărei acţiuni în parte.
„În primul rând, doresc să mulţumesc companiei Carpatcement pentru implicarea în realizarea acestui proiect. Impactul asupra elevilor este unul pozitiv, iar cei care au ecologizat anumite zone, vor ştii de acum înainte cum să aibă grijă de mediul înconjurător. Astfel de acţiuni îi  responsabilizează pe aceştia şi îi determină să se implice mai mult în problemele comunităţii din care fac parte. Dorim să dezvoltăm în continuare proiectul, nu vrem să ne oprim doar la a doua ediţie. Anul viitor, sperăm să avem un număr mult mai mare de participanţi, pentru că acţiunile de acest fel contribuie la formarea lor ca viitori cetăţeni responsabili şi cu spirit civic dezvoltat”, a declarat profesoara Maria Ştefănie (foto), inspector şcolar general al judeţului Hunedoara.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Spitalul judeţean a fost acreditat de CoNAS

De curând, Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva a primit undă verde de la Comisia Naţională de Acreditare a Spitalelor (CoNAS),...

Hunedoreni medaliaţi la „Crosul Unirii”

Opt atleţi, cu vârste între 14 şi 79 de ani, din judeţul Hunedoara, au reuşit să se claseze pe podium,...

Coconea, campion la rezistenţă

Temerarul parapantist hunedorean Toma Coconea (foto) a reuşit să parcurgă într-o săptămână distanţa de 823 km, în cadrul competiţiei caritabile...

Închide