Paramedic SMURD acuzat că le-a certat pe angajatele unui centru pentru vârstnici că solicită prea des ambulanţa . „Nu mai solicitaţi ambulanţa pentru bătrâni, mai bine aprindeţi-le o lumânare!”

17 iulie 2019 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate, Flash

Sorina Popa

MESAGERUL HUNEDOREAN vă prezintă un caz revoltător. Un paramedic de la Modulul SMURD Simeria este acuzat de infirmierele de la un centru pentru vârstnici din oraş că le-a spus să le aprindă o lumânare bătrânilor de acolo, decât să tot solicite ambulanţa.

Unui vârstnic i s-a făcut rău
De fapt, cei de la Centrul Gold Age, situat pe Strada Nicolae Bălcescu, din Simeria, au fost nevoiţi să solicite o ambulanţă SMURD, după ce unui bătrân internat în acel loc i s-a făcut rău. Nu au venit cei de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă, ci un echipaj de la SMURD Simeria. Unul dintre paramedicii sosiţi la faţa locului, Raul Roman, fiul primarul Octavian Roman, din comuna Rapoltu Mare, este acuzat de infirmierele de la centrul respectiv că le-a certat, că tot cheamă ambulanţa şi că ”mai bine să-i lase să moară”.
”Raul Roman ne-a spus să nu mai tot solicităm ambulanţa pentru tot felul de nimicuri. Să le aprindem o lumânare, că aparatura este scumpă şi mai bine îi salvează pe cei tineri, decât pe bătrâni. Apoi, a văzut-o şi pe o doamnă care dormea, o bătrânică, şi a spus şi despre aceasta să-i aprindem şi ei o lumânare, să nu ne mai stresăm atâta cu bătrânii ăştia”, au afirmat două dintre infirmierele de la Centrul Gold Age, din Simeria.

”Nu a spus aşa ceva”
Contactat, coordonatorul SMURD Simeria, Adrian Mitrescu, a declarat pentru MESAGERUL HUNEDOREAN că ”este exclus ca Raul Roman să fi vorbit aşa ceva. Nu e normal ca noi să ne facem treaba bine şi să vină nişte infirmiere să ne acuze aiurea. Am fost cu el atunci la azilul din Simeria. Nu am auzit să fi spus asemenea cuvinte. Infirmierele respective nici măcar nu aveau vreun document al bolnavului, nu au putut răspunde la nici o întrebare referitoare la acest pacient. Nişte nenorocite care ne acuză pe nedrept”, ne-a declarat Adrian Mitrescu, coordonatorul SMURD Simeria.

”Vrei să faci bine şi eşti acuzat!”
MESAGERUL HUNEDOREAN l-a contactat şi pe paramedicul acuzat, Raul Roman.
”Doamna aceea vorbeşte aiurea. Eşti acuzat când vrei să faci bine. Şi ce dacă sunt fiu de primar? Înseamnă că l-am luat pe Dumnezeu de picior? Lucrez de cinci ani la SMURD. Am lucrat din 2008, timp de trei ani, iar acum de doi ani sunt din nou paramedic. Am dat concurs. Nu am spus aşa ceva despre bătrânii de la azil”, a afirmat paramedicul Raul Roman.

”Să se ia măsuri urgent”
Administratorul public al judeţului Hunedoara, Costel Avram, susţine că lucrurile trebuie lămurite în acest caz. Se ştie, Consiliul Judeţean este cel mai important contributor al Asociaţiei Salvital, care are modulele SMURD în judeţ. ”Dacă cineva şi-a permis să vorbească în asemenea hal despre bătrâni, de fapt, despre pacienţi, este foarte grav. Conducerea Asociaţiei Salvital trebuie să ia urgent măsurile care se impun. Situaţia trebuie analizată. Nu e normal să acceptăm un asemenea comportament”, a afirmat Costel Avram, administratorul public al judeţului.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Bulina neagră, 18.07.2019

Cristian Balint, tânăr din Petrila Pentru că a fost arestat preventiv, fiind acuzat că ar face parte dintr-o reţea de...

Bulina albă, 18.07.2019

Romi Cărmăzan, directorul Oficiului Judeţean de Poştă Hunedoara Pentru că a răspuns cererilor de înfiinţare în Valea Jiului a unui...

Gura lumii, 18.07.2019

O descindere a unor inspectori în regiunea cu lămpaşe s-a lăsat cu amenzi usturătoare şi angajaţi prinşi că muncesc la...

Închide