Pandemia amână manifestările organizate de Universitatea din Petroşani

4 mai 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Comunitate

Magdalena Şerban

Cele trei simpozioane programate să se desfăşoare în luna mai, având ca organizator Universitatea din Petroşani, au fost amânate pentru toamnă, în condiţiile în care ordonanţa dictată de starea de urgenţă nu permite întruniri cu public.

Simpozionul Naţional Studenţesc ”Geoecologia”, organizat de Facultatea de Mine a Universităţii din Petroşani, Simpozionul Naţional Studenţesc ”Student-Ştiinţă-Societate”, organizat de Facultatea de Ştiinţe a Universităţii din Petroşani, respectiv Simpozionul Naţional Studenţesc ”Zilele Tehnicii Studenţeşti”, organizat de Facultatea de Inginerie Mecanică şi Electrică a Universităţii din Petroşani, toate au fost reprogramate pentru luna octombrie.
„Nu am stabilit o dată anume, dar o vom comunica în timp util. Participanţii au fost anunţaţi încă din martie, de când s-au configurat, în contextul pandemic, măsurile necesare pentru limitarea riscurilor de extindere a infecţiilor cu COVID-19. Nu am dorit să pierdem cele trei manifestări, fiind unele de tradiţie în rândul studenţilor. La acest tip de evenimente sunt foarte importante socializarea, schimburile culturale, poate noile prietenii care se leagă, emoţiile premierii etc. Partea de online are farmecul ei, însă nu cred că s-ar preta în asemenea cazuri. Prin urmare, offline-ul rămâne opţiunea noastră principală”, a precizat prof.univ.dr.ing. Radu Sorin (foto), rectorul Universităţii din Petroşani. De subliniat că participanţii provin din diverse centre universitare din ţară, cum ar fi Iaşi, Ploieşti, Timişoara, Oradea, Braşov etc, aria de adresabilitate fiind una vastă.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Muzeul Civilizaţiei Dacice şi Romane Deva, mai vizibil în mediul online

Deşi ne aflăm în pandemie, Muzeul Civilizaţiei Dacice şi Romane din Deva, instituţie subordonată Consiliului Judeţean Hunedoara, derulează o serie...

Începând din 15 mai, se va trece de la starea de urgenţă la cea de alertă

Preşedintele Klaus Iohannis (foto) a declarat, ieri, luni, că după 15 mai se va trece de la starea de urgenţă...

Alţi inconştienţi prinşi băuţi la volanul maşinilor

Un bărbat de 38 de ani, din Petroşani, a distrus o maşină parcată pe o stradă din municipiu. Deşi drumul...

Închide