Iluminat public modern la Mărtineşti

4 mai 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Comunitate

Magdalena Şerban

Bugetul local stă la baza unei investiţii ce prevede modernizarea reţelei de iluminat public din comuna Mărtineşti. Totul pentru înjumătăţirea costurilor cu energia electrică şi asigurarea confortului cetăţenilor.

„Am semnat contractul pentru modernizarea iluminatului public la nivel de comună şi vor începe lucrările. Vom înlocui lămpile vechi, adică pe cele clasice, cu unele noi, economice. Sunt peste 200 de bucăţi. Din estimările făcute, factura lunară aferentă consumului de energie se va reduce chiar cu mai mult de jumătate faţă de cea actuală. Se va resimţi la buget, mai ales dacă luăm în calcul suma pe un an. Ne-am dorit atât un sistem mai performant, cât mai ales unul care să nu ne încarce financiar. Cel de acum e pur şi simplu învechit şi de-a lungul anilor ne-a creat multe probleme cu mentenanţa. Proiectul se implementează din bugetul propriu, iar banii au fost prevăzuţi în alocările din acest an. Şi mai mult de atât, plata lucrării o facem eşalonat, fiind împărţită în 24 de rate lunare. Nu avem uliţe fără iluminat stradal, aşa că programul este unul oportun şi prioritar”, a afirmat Adinel Botescu (foto), primarul comunei Mărtineşti.
Acesta a mai amintit de un alt proiect materializat tot pentru a spori siguranţa localnicilor, şi anume cel legat de monitorizarea video a domeniului public. S-a concretizat în 2019 şi vizează toate satele aparţinătoare (intrări în localităţi, cămine culturale, puncte de interes). Nu doar că în acest fel se previne infracţionalitatea, ci constituie şi o pârghie către un trai civilizat. ,,Sunt convins că răufăcătorii se vor gândi de două ori dacă se merită să rişte, deci punem oprelişte în faţa hoţilor. Din păcate, trăim vremuri în care fapte rele se întâlnesc peste tot. Avem o comunitate decentă, liniştită şi respectabilă şi vrem să ne vedem de vieţile noastre în condiţii normale”, a mai arătat primarul.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Pandemia amână manifestările organizate de Universitatea din Petroşani

Cele trei simpozioane programate să se desfăşoare în luna mai, având ca organizator Universitatea din Petroşani, au fost amânate pentru...

Muzeul Civilizaţiei Dacice şi Romane Deva, mai vizibil în mediul online

Deşi ne aflăm în pandemie, Muzeul Civilizaţiei Dacice şi Romane din Deva, instituţie subordonată Consiliului Judeţean Hunedoara, derulează o serie...

Începând din 15 mai, se va trece de la starea de urgenţă la cea de alertă

Preşedintele Klaus Iohannis (foto) a declarat, ieri, luni, că după 15 mai se va trece de la starea de urgenţă...

Închide