www.mesagerulhunedorean.ro

Noi echipamente medicale pentru Cardiologia Spitalului Judeţean

04 Calin mircea Laza (27)Magdalena Şerban

Pe baza unei cereri care impunea o soluţionare în termen scurt, emisă de conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Deva, consilierii judeţeni au aprobat alocarea din fondul de rezervă bugetară a sumei de 185.000 de lei pentru achiziţionarea a 10 paturi pentru terapie intensivă şi a unui ventilator ATI, toate destinate secţiei Cardiologie.
„Era o necesitate stringentă pentru una din secţiile vitale ale spitalului. Echipamentele făceau parte din lista anuală de investiţii, dar pur şi simplu nu ne mai puteam descurca fără ele. Din suma alocată, circa 125.000 de lei vor merge către achiziţionarea a 10 paturi pentru terapie intensivă pentru secţia de Cardiologie, iar 60.000 de lei sunt pentru achiziţionarea unui ventilator ATI. Iniţial, am solicitat trei ventilatoare, dar ne-a fost aprobat numai unul. Deocamdată. Din păcate, în ultimul an, adresabilitatea pentru ATI a crescut cu aproape 35 la sută, înmulţindu-se numărul persoanelor care necesită intubare. Una din cauzele principale o reprezintă accidentele rutiere, în urma cărora sunt aduşi pacienţi în stare critică, iar alta ar fi accidentele vasculare cerebrale”, a fost explicaţia dată de Călin Laza (foto), managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Deva. Acesta a mai precizat că din calculele făcute, instituţia medicală ar mai avea nevoie de aparatură în valoare de cel puţin două milioane de euro.
Următorul pas pe care preconizează că-l va face este legat de înlocuirea aparatelor din secţia Radiologie, acestea având o vechime de 15 ani şi fiind depăşite din punct de vedere tehnic şi implicit al gradului de performanţă. În discuţie sunt două aparate RX, dintre care unul este digital, în format 3D, şi celălalt este un RX cu cap mobil, care va deservi blocurile operatorii, în cazul în care se impune efectuarea unei radiografii la bolnavul care suferă o intervenţie chirurgicală.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.