Ministrul Natalia Intotero: Este utilă o discuţie cu toţi parlamentarii pentru soluţiile privind votul din diaspora

10 iunie 2019 | Adauga un comentariu | Publicat in: Politica si administratie

Ministrul pentru Românii de Pretutindeni, Natalia Intotero (foto), a declarat ieri că este utilă o discuţie cu toţi parlamentarii pentru a identifica soluţiile astfel încât cetăţenii români, indiferent unde se află, să poată participa la vot.

„Pe viitor, cu toţii trebuie să găsim soluţii ca toţi cetăţenii români, indiferent de locul unde se află, să aibă posibilitatea exercitării acestui drept de vot“, a afirmat Natalia Intotero.
Întrebată ce soluţii ar fi în acest sens, aceasta a spus: „Creşterea numărului secţiilor de votare şi găsirea de soluţii legale. În acest sens, cred că pe viitor este utilă o discuţie cu toţi parlamentarii pentru a identifica toate soluţiile ca aceştia să poată participa la vot. (…) Vor fi discuţii, vom vedea care va fi rezultatul final. Este normal ca statul român să le creeze cetăţenilor români aflaţi peste hotare posibilitatea de a-şi exercita acest drept“, a mai spus Natalia Intotero, adăugând că este în favoarea votului prin corespondenţă la alegerile prezidenţiale.
Ieri, după amaiază, Natalia Intotero a depus jurământul de învestitură în funcţia de ministru pentru Românii de Pretutindeni, la Palatul Cotroceni, alături de ceilalţi doi miniştri învestiţi, cel al Justiţiei şi cel al Fondurilor Europene. (M. Crivăţ)

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Vizită oficială a preşedintelui Consiliului Judeţean în Portugalia

La invitaţia Agenţiei pentru Dezvoltare Regională (ADR) Vest, Mircea Flaviu Bobora (foto), preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara, participă în perioada 10-14...

Şoferi băuţi şi fără permis prinşi de poliţişti în weekend

Oamenii legii au descoperit în weekend mai mulţi indivizi care au urcat la volan băuţi sau fără permis de conducere....

Primul termen în dosarul „hold-up-ului” de la Hărău

Maximilian Gânju Magistraţii deveni au început, ieri, judecata în cazul celor şapte tineri învinuiţi că au intrat peste un cuplu,...

Închide