Vizită oficială a preşedintelui Consiliului Judeţean în Portugalia

10 iunie 2019 | Adauga un comentariu | Publicat in: Flash, Politica si administratie

La invitaţia Agenţiei pentru Dezvoltare Regională (ADR) Vest, Mircea Flaviu Bobora (foto), preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara, participă în perioada 10-14 iunie, la vizita la nivel înalt şi schimb de experienţă în Portugalia.

Pe parcursul acestei săptămâni, atât la Lisabona, cât şi la Porto, vor avea loc întâlniri cu reprezentanţi ai Comisiei de Coordonare Regională şi Dezvoltare a Regiunii Nord (Comissăo de Coordenaçăo e Desenvolvimento Regional do Norte – CCDR-N) din Portugalia şi vor fi vizitate parcuri tehnologice şi incubatoare de afaceri.
CCDR-N este o instituţie publică a cărei activitate vizează integrarea şi durabilitatea în dezvoltarea regiunii, contribuind la dezvoltarea competitivităţii şi coeziunii. De asemenea, CCDR-N are ca obiectiv punerea în aplicare a planurilor de mediu, de urbanism şi de amenajare a teritoriului şi regionale, elaborează politicile de dezvoltare în regiune şi acordă sprijin tehnic autorităţilor locale şi asociaţiilor acestora.
Cu aproximativ 3,6 milioane de locuitori, în Regiunea de Nord se află 35 la sută din populaţia rezidentă a Portugaliei, economia locală asigură aproape 39 la sută din exporturile naţionale şi reprezintă aproximativ 29 la sută din PIB-ul economiei naţionale. (Biroul de presă al CJ Hunedoara)

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Şoferi băuţi şi fără permis prinşi de poliţişti în weekend

Oamenii legii au descoperit în weekend mai mulţi indivizi care au urcat la volan băuţi sau fără permis de conducere....

Primul termen în dosarul „hold-up-ului” de la Hărău

Maximilian Gânju Magistraţii deveni au început, ieri, judecata în cazul celor şapte tineri învinuiţi că au intrat peste un cuplu,...

La un pas de tragedie, după ce şoferul a urcat băut la volan

Un microbuz plin cu muncitori a fost implicat într-un accident rutier, ieri dimineaţă, după ce şoferului i s-a făcut rău,...

Închide