FlashPolitica si administratie

Primarii din Valea Jiului vor discuta la Bruxelles despre viitorul regiunii

Maximilian Gânju

Cei şase edili din regiunea carboniferă Valea Jiului au fost invitaţi la Comisia Europeană, unde va avea loc o reuniune ce vizează tranziţia de la industria minieră către alte domenii de activitate.

Primarul municipiului Petroşani, Tiberiu Iacob- Ridzi (foto), confirmă participarea şi spune că este vorba de mult mai mult. ”Este foarte important să vedem ce face Comisia cu privire la exerciţiul financiar 2021-2027. Voi merge la lucrările Comisiei, unde vom vedea şi prezentări despre tranziţii industriale de succes. În ceea ce priveşte cooperarea dintre primarii Văii Jiului, pentru că am văzut că dânşii vor să afle şi dacă noi putem conlucra, eu nu cred că sunt probleme. Primarii Văii Jiului colaborează şi chiar am o surpriză legată de acest aspect, dar toate la timpul lor. Cert este că eu nu am nici o problemă că colaborez când este vorba de interesul cetăţenilor, de bunăstarea municipiului”, a precizat Iacob-Ridzi.
De altfel, municipalitatea Petroşani este antrenată de mai multă vreme în proiecte regionale derulate în comun cu restul administraţiilor locale din Vale. Tot la Bruxelles vor fi prezentate şi trei proiecte pentru care se urmăreşte obţinerea de bani europeni. La întâlnirea de la Bruxelles vor participa, pe lângă primarii Văii Jiului şi secretarul de stat din Ministerul Fondurilor Europene, şi un consilier al ministrului Energiei.

3 comentarii la „Primarii din Valea Jiului vor discuta la Bruxelles despre viitorul regiunii

  • Vrem fapte nu vorbe , ex. asfaltarea drumului DN 7A (Cheile Jietului) ca ne rupem masinile spre Voineasa sau spre Transalpina ori la Manastirea de la Groapa Seaca , acoperirea blocurilor , …

  • Ref. Valea Jiului **
    Tot cu conceptii de pomanagiu te manifesti ?

    Ideea primarului T. Ridzi este realista si este singura care poate aduce vreun rezultat multumitor ; documentare privind proiecte regionale realizate in alte regiuni care au inchis mineritul. De pomana nu-ti da nimeni ; si-apoi dupa reducerea bugetului UE (in urma Brexit-ului) nu te poti astepta la mai multe si mai mari fonduri ci doar la atragerea de fonduri europene si utilizarea lor CU CAP !

  • PS. – Valea Jiului –
    Pe cine intereseaza ca iti rupi tu masina ? Crezi ca moare UE de grija masinii tale (si ale altora) ? Gandeste „pozitiv” in sensul ca vei avea posibilitatea sa ai mai curand o masina noua !

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.