<

ÎNTRE CER ŞI PĂMÂNT. ÎN CĂUTAREA LUI DUMNEZEU

6 octombrie 2019 | Adauga un comentariu | Publicat in: Educatie si cultura

Valentina Mureşan

Tocmai citesc o carte (din punctul meu de vedere o mare mizerie!!!) scrisă de un „guru” autohton extrem de venerat pe la noi, de aceea nici n-am să-i dau numele, dar mă chinui să o citesc şi insist cu mine însămi, ca să pot înţelege cum se lucrează cu mintea omului şi până unde poate ajunge această manipulare subtilă.
Grav este că, printre cei absorbiţi de acest „guru“ şi mai ales printre cei care ridică această carte la rang de bestseller, sunt oameni cu suflet curat, cu buna intenţie de a descoperi tainele vieţii şi de a-l cunoaşte pe Dumnezeu, iar minţile lor pot fi grav avariate şi calea le poate fi compromisă. Trebuie să avem mare grijă ce scriem spre oameni, să nu smintim minţi şi suflete, să ducem cărarea şi aşa rătăcită a unora, spre o fundătură plină de mărăcini, din care nu mai pot ieşi! Cărările care duc spre întâlnirea cu Dumnezeu sunt multe şi nu consider că e greşită nici una, însă feriţi-vă de sminteală!!! Când cei ce călăuzesc sufletele spre cunoaştere ajung să trezească extrem de mulţi oameni, asupra lor vin ispitele, mintea le devine vulnerabilă, necuratul nu stă cu braţele încrucişate asistând cum oamenii intră în lumină. Este normal că, asupra lor vin hoarde întregi de diavoli care să le întunece mintea, care pun stăpânire pe maeştri, ca ei să ducă întreaga corabie în derivă. Aşa că, sfatul meu este să fiţi cu mare băgare de seamă şi să rămâneţi mereu pe calea cu lumină! Ca să-l aflaţi pe Dumnezeu este nevoie doar să cunoaşteţi de unde veniţi, cine sunteţi, ce misiune aveţi pe pământ şi să trăiţi frumos, în perfectă armonie cu Legile. Restul sunt cotloane perfide, ademeniri ale diavolului, care îşi manifestă acum ultimile zvâcniri de domnie pe pământ şi care pierde, rând pe rând, din putere.
Am întâlnit şi cunoscut oameni extrem de bine ancoraţi în spiritualitate, oameni de la care am învăţat enorm, oameni care ştiau că fiecare cuvânt pe care-l rostesc poate să mântuiască, sau să trimită totul în infern. Aşa că îşi măsurau cuvintele, le analizau cu atenţie, înainte să le rostească. Dar am întâlnit şi şarlatani, care mimau spiritualitatea, eretici, slobozi la gură, ei le ştiau pe toate, le puteau pe toate, te fascinau prin abordare, prin misticismul dus la graniţa cu vrăjitoria, ei sunt cei mai spectaculoşi, dar şi cei mai periculoşi. Aceştia de pe urmă nu doresc trezirea voastră, ci încătuşarea voastră în grupuri pe care ei le controlează şi subjugarea minţilor voastre. Veţi ajunge dependenţi de ei în toate deciziile pe care trebuie să le luaţi. Vi se va părea că ei sunt trimişii Lui Dumnezeu pe pământ… feriţi-vă! Am cunoscut şi preoţi cu har dumnezeiesc, puţini, e adevărat, preoţi care nu sunt subjugaţi de instituţii ale statului, sau religioase, ci sunt doar păstorii Lui Dumnezeu, pe care îi ţine în viaţă, deşi nici ei nu-şi mai ştiu anii. Tocmai ca să putem avea un termen de comparaţie, să mai avem repere într-o lume dominată de fals şi de înşelăciune. Dar am întâlnit şi preoţi care n-au nici o legătură cu spiritualitatea, unii sunt doar habotnici, alţii vorbesc despre Dumnezeu ca despre un şef al unei instituţii, pentru alţii Dumnezeu e Patriarhul sau Episcopul şi au ajuns în biserică prin conjuncturi pe care nici ei nu le ştiu explica. Dar toţi au rolul lor, toţi sunt exact unde trebuie! Voi sunteţi cei care trebuie să căutaţi, voi sunteţi cei care trebuie să faceţi selecţia, pentru că acesta este liberul arbitru: căutăm sau ne lamentăm?
Văd pe „miraculosul“ Facebook tot felul de grupuri, de la spiritualitatea cuantică, până la reiki reinterpretat şi dătători de lumină pentru vindecare… de nu mai ştii încotro să te mai duci şi ce să faci. Grav este că aceste grupuri au sute, poate chiar mii de proşti-prostiţi în ele, care stau cu gura căscată la şmecherii ce le gestionează. Nici rugăciunile bisericii nu mai sunt bune. Ei au reinventat rugăciunea, vă dau ei ce să spuneţi şi cum să vă rugaţi, vă dau ei lumină, că voi sunteţi nişte extratereştri cu sufletele întunecate, vin oamenii la tot felul de popi răspopiţi şi se închină la ei ca la Dumnezeu… uitând de Dumnezeu! Dragilor… cărările care duc spre Dumnezeu sunt multe, dar drumul este unul singur!!! Nu-l rătăciţi! Dumnezeu lucrează prin Arhangheli, prin Sfinţi, Îngeri, chiar şi prin oameni. Însă prin oameni lucrează şi necuratul! Sau mai corect formulat, necuratul lucrează doar prin oameni! Şi mai este un verset din Sfânta Scriptură (cel mai corect ghid de viaţă, pe care nu-l citiţi că n-aveţi timp), din Ieremia cap. 17 care spune aşa: „Aşa vorbeşte Domnul: «Blestemat să fie omul care se încrede în om, care se sprijină pe un muritor şi îşi abate inima de la Domnul!»“ Când veţi înţelege aceste cuvinte, veţi găsi şi drumul curat spre Dumnezeu!
Căutaţi să munciţi, întoarceţi-vă la casele şi pământurile strămoşilor voştri, nu le mai vindeţi! Lucraţi pământul – este singura legătură curată cu cerul! Creşteţi animale şi faceţi-vă timp pentru educaţia copiilor voştri – sunt singura certitudine a veşniciei voastre! Fiţi mai puţin sclavii societăţii şi mai mult stăpâni pe viaţa voastră!

Până săptămâna viitoare… ALEGEŢI SĂ TRĂIŢI CU DETAŞARE, BUCURÂNDU-VĂ DE VIAŢĂ!

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
În sfârşit, o veste bună de pe Autostrada Lugoj – Deva. Lotul 3 va fi deschis peste două săptămâni

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc (foto), a declarat vineri, la Deva, că Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj-Deva, între localităţile Ilia şi...

Bulina neagră, 7.10.2019

Tiberiu Kovacs, bărbat de 56 de ani, din Hunedoara Pentru că a fost găsit vinovat de proxenetism şi contrabandă cu...

Bulina albă, 7.10.2019

Alexandru Kelemen, coordonator al Asociaţiei Caritas Petroşani Pentru organizarea unei campanii de testare gratuită a glicemiei şi tensiunii arteriale pentru...

Închide