Focarele de Pestă Porcină Africană din Călan şi Călanul Mic au fost stinse

20 septembrie 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate

În Raportul de stingere a focarelor, primit la Instituţia Prefectului-Judeţul Hunedoara de la Direcţia Sanitar-Ve­te­rinară şi pentru Siguranţa Alimen­telor – Hunedoara, se arată că a fost res­pectat programul de măsuri şi pro­cedurile sanitar-veterinare instituite imediat după declanşarea şi depis­tarea bolii.
În cele două localităţi au fost de­cla­rate focare de Pestă Porcină Africană în 3 august 2020 în urma depistării bolii la 25 de suine din două gospo­dării.
În această perioadă, în exploataţiile aflate în zona de protecţie şi în zona de supraveghere din jurul celor două focare, s-au efectuat dezinfecţii şi au fost prelevate probe urmate de exa­minări de laborator iar animalele din gospodării au fost supravegheate şi examinate clinic periodic.
Rezultatele analizelor celor peste 200 de probe, prelevate în ultimele 45 de zile au fost negative astfel că, în­cepând cu data de 18.09.2020, auto­rităţile sanitar-veterinare din judeţul Hunedoara au declarat foca­re­le stinse şi au ridicat restricţiile im­puse în aceste situaţii. (Biroul de presă al Prefecturii Hunedoara)

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Aflat în vizită în Valea Jiului, liderul PSD, Marcel Ciolacu a declarat: „Categoric, PSD va câştiga şefia Consiliului Judeţean Hunedoara”

Maximilian Gânju Conducerea naţională a Partidului Social Democrat s-a aflat vineri, în ju­deţul Hunedoara, pentru a susţine can­didaţii social-democraţi la...

Fotbal Liga a III-a. CS Hunedoara…. greu, dar totuşi victorie

Partida de la Hunedoara a opus două echipe care s-au mai întâlnit pe parcursul edi­ţiei anterioare de campionat , hune­dorenii...

Aurel Ţicleanu delegat de FRF la acţiunea organizată la Simeria

Clubul Sportiv CFR Simeria este gazda în perioada 22-23 septembrie a.c. a acţiunii or­ga­nizată de către Federaţia Română de Fotbal...

Închide