Comunitate

Două evenimente remarcabile i-au adunat, duminică, în centrul comunei, pe locuitorii din Pui

Magdalena Şerban

Duminică, la căminul din Pui a avut loc un eveniment de suflet pentru cuplurile longevive care au marcat cinci decenii de căsnicie. În acest an, 68 de familii au primit din partea autorităţilor locale cele mai frumoase gânduri şi urări de bine, fiind recompensate cu premii în bani, o masă festivă, o plachetă şi o cocardă tricoloră, dedicată Centenarului.

Tot duminică, în semn de respect pentru momentul istoric de la 1 Decembrie 1918, în zona lăcaşului de cultură al comunei a fost dezvelită o placă omagială ridicată în cinstea Marii Uniri.
Din programul manifestărilor de la Pui au făcut parte o slujbă religioasă oficiată de un sobor de preoţi, dar şi momente artistice ce au cuprins cântece şi poezii patriotice. După partea festivă, căminul cultural a fost gazda unei după-amiezi plină de voie bună. Îndrăgitul interpret de folclor Ionuţ Langa s-a dovedit în asentimentul celor prezenţi, iar faptul că acţiunea nu a fost una politizată a încântat şi mai mult publicul.
„Vreau să le mulţumesc colegilor mei din consiliul local pentru că şi-au dovedit încă o dată solidaritatea faţă de comunitatea din care fac parte şi pe care o reprezintă. Cred că înainte de orice, societatea trebuie să-şi respecte valorile umane. În epoca vitezei, a Internetului şi a unui alt sistem de referinţă comparativ cu cel de acum cinci decenii ori un secol, e mare lucru să nu te abaţi de la principiile înaintaşilor şi să respecţi în întregime legea firii, a moralităţii. Oamenii aceştia pe care îi celebrăm astăzi (n.r. duminică) merită toată atenţia noastră şi mai presus de orice, admiraţia. Au ştiut cum să treacă peste obstacolele pe care viaţa le-a pus, au cunoscut poate dureri şi neajunsuri, dar au rămas mereu împreună, la bine şi la greu. Le urez sănătate, bucurii şi să aibă parte de toţi cei dragi aproape“, a subliniat Victor Stoica (foto), primarul comunei Pui.
Legat de placa memorială, acesta a spus că o vede ca pe o rugăciune pentru eroii neamului. „Marea Unire de la 1918 va rămâne una dintre cele mai memorabile pagini ale istoriei româneşti. O sută de ani mai târziu, suntem cu toţii conectaţi la Primul Război Mondial şi înfăptuirea Marii Uniri, fie prin propria istorie a familiei, prin moştenirea comunităţilor locale, dar şi datorită impactului său asupra lumii în care trăim. Cred că ţine de datoria noastră să-i cinstim cum se cuvine. Lor le datorăm prezentul“, a mai spus primarul.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura