Complexul Energetic Hunedoara este gata să dea căldură

29 octombrie 2018 | 1 Comentariu | Publicat in: Politica si administratie

Maximilian Gânju

Termocentrala Paroşeni şi-a făcut reviziile şi este pregătită din punct de vedere tehnic să înceapă producţia şi transportul agentului termic către beneficiarii sistemului centralizat de termoficare.

Locuitorii şi instituţiile publice din municipiul Petroşani vor putea beneficia de serviciul de termoficare prin intermediul autorităţii locale. Problema este că societatea de distribuţie a intrat în faliment şi până la concesionarea serviciului mai este cale lungă.
”Pentru realizarea cantităţii de energie termică, Grupul energetic nr. IV – 150MW şi Cazanul de Apă Fierbinte sunt în stare tehnică corespunzătoare, livrarea agentului termic putând fi demarată de îndată, dacă ar exista un contract de concesiune a serviciilor de termoficare indiferent de prestatorul acestui serviciu”, a anunţat Biroul de presă al CEH.
Primăria municipiului Petroşani a scos la licitaţie concesionarea serviciilor de distribuţie a agentului termic. CEH-ul participă, însă procedurile de atribuire s-ar putea încheia abia anul viitor. Totodată, alte probleme de ordin tehnic ce apar odată cu venirea frigului fac ca furnizarea căldurii în sistem centralizat să rămână incertă. ”Deşi pregătită să demareze în orice moment producerea şi transportul agentului termic în vederea livrării acestuia, precizăm că, dacă nu va fi posibilă furnizarea acestuia în iarna 2018–2019, Societatea Complexul Energetic Hunedoara SA nu îşi asumă nici o responsabilitate, neputându-i-se imputa vreo culpă”, au mai spus cei de la CEH.

Loading...

Comentarii (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. I. Filip spune:

    Este foarte bine că Termocentrala Paroşeni “şi-a făcut lecţiile” ! Este într-adevăr de apreciat ! Mai rămâne de pus la punct partea administrativ-organizatorică care să permită furnizarea agentului termic. Pe calea oficial-tradiţională formalităţile ar dura într-adevăr câteva luni dar … avem şi exemplul/cazul Devei care si-a rezolvat problema prin transferarea serviciului de termoficare de la agentul economic intermediar chiar la agentul furnizor al energiei termice, adică la Termocentrala Mintia ! Dar se impun următoarele măsuri : 1– încheierea de contracte individuale cu beneficiarii finali, precum şi 2– o disciplinare severă a beneficiarilor finali pentru a-şi plăti integral şi la timp costul încălzirii şi apei calde furnizate !

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Primarul din Brad acuză lipsa de responsabilitate a noului operator de salubrizare din zonă

Primarul municipiului Brad, Florin Cazacu (foto), este disperat! La nici trei luni de când Asocierea de firme Brai Câta-Ted Trans...

Fotbal, Liga a III-a: Cetate Deva a câştigat acasă cu FC Avrig trei puncte de aur

Echipa deveană a avut un început mai bun în partida de pe teren propriu, în care a întâlnit o formaţie...

Lunea neagră pe şoselele hunedorene

Ieri, luni, a fost o zi neagră pe şoselele şi drumurile din judeţ. Începând de la ora 4,50 dimineaţa şi...

Închide