Primarul din Brad acuză lipsa de responsabilitate a noului operator de salubrizare din zonă

Sorina Popa

Primarul municipiului Brad, Florin Cazacu (foto), este disperat! La nici trei luni de când Asocierea de firme Brai Câta-Ted Trans 2002 a preluat gestionarea gunoiului în zona Bradului, lucrurile nu sunt deloc la locul lor. Despre ce este vorba?

”Noi nu am vrut alt operator, dar am fost obligaţi să-l acceptăm”
”Asocierea Brai Câta-Ted Trans 2002 îşi manifestă lipsa de responsabilitate şi neputinţa, în ceea ce priveşte gestionarea gunoiului în zona municipiului Brad. Gunoiul nu a fost ridicat în totalitate sau au fost înregistrate întârzieri. Mai mult, am înţeles că angajaţii care lucrează la firma Brai Câta nu şi-au luat salariile din septembrie. Sunt sincope legate de contractul încheiat pentru salubrizarea acestei zone. Noi nu am fost nemulţumiţi de Retim (n.r.-vechiul operator de salubrizare). Am fost obligaţi, însă, să acceptăm un operator nou, după licitaţia organizată de cei de la ADI Deşeuri Hunedoara. Din nefericire, lucrurile nu stau bine în acest caz”, a declarat primarul Bradului, Florin Cazacu, pentru MESAGERUL HUNEDOREAN.
Într-o adresă transmisă celor de la ADI Deşeuri Hunedoara, primarul din Brad susţine că: ”Primăria municipiului Brad îşi exprimă totala nemulţumire pentru modul în care Asocierea Brai Câta SRL şi Ted Trans 2002 SRL îşi îndeplineşte obligaţiile contractuale asumate prin contractul de delegare a gestiunii serviciului de salubrizare a localităţilor în zona de colectare 1-Brad. În repetate rânduri, primăria, CL, dar şi cetăţenii şi-au exprimat nemulţumirea faţă de modul defectuos şi de întârzierea cu care se colectează deşeurile menajere de pe domeniul public şi privat al municipiului Brad. UAT Brad, în conformitate cu prevederile art. 28 alin. 3, din contract, îşi rezervă dreptul de a solicita obligarea delegatului la plata penalităţilor de întârziere. De aceea, vă rugăm să interveniţi şi să luaţi măsurile necesare pentru remedierea situaţiilor semnalate şi respectarea tuturor prevederilor contractuale asumate”.

Maşini defectate
Primarul Florin Cazacu susţine că şi câteva maşini ale operatorului s-au defectat în perioada aceasta. ”Oamenii nu au putut lucra, toţi, pentru că nu au avut maşini. Sunt de acord cu protestul angajaţilor firmei Brai Câta, dacă ei nu şi-au primit salariile din septembrie”, a adăugat edilul şef din Brad. Acesta a solicitat conducerii CJ Hunedoara, dar şi a ADI Deşeuri şi a firmelor Brai Câta şi Ted Trans 2002 o întâlnire de urgenţă pentru a analiza modul de derulare a contractului de deşeuri pe zona Brad.

Notificare
Contactat, Eduard Felciuc, directorul ADI Deşeuri, a declarat pentru MESAGERUL HUNEDOREAN, că maşinile celor două firme erau în stare de funcţionare la preluarea contractului de salubrizare pe zona Brad. ”Am făcut o notificare celor de la Brai Câta şi Ted Trans 2002 că nu şi-au respectat contractul”, a afirmat directorul Eduard Felciuc.

Şi-au primit salariile restante
Directorul general al SC Brai Câta, Ludovic Vass, a declarat pentru MESAGERUL HUNEDOREAN că ”angajaţii şi-au primit salariile, iar maşinile vor fi înlocuite de marţi. Vor veni trei maşini noi. Într-adevăr au fost ceva probleme, dar le-am rezolvat”, a spus Vass.
Aseară, la închiderea ediţiei, am aflat că astăzi la ora 12, patronul firmei Brai Câta va veni la sediul CJ Hunedoara, la solicitarea primarului Cazacu, pentru a analiza situaţia de la Brad.

One thought on “Primarul din Brad acuză lipsa de responsabilitate a noului operator de salubrizare din zonă

  • 30 octombrie 2018 la 9:10
    Legătură permanentă

    Oare cat se vor mai ascunde problemele sub pres ??

    Adi-ul Hunedoara nu realizeaza ca pana sa isi puna poze cu , constientizarea populatiei trebuie sa aibe un sistem pus la punct?? Pubele , Operatori de colectare , Constientizarea este practic ultima etapa pentru imbunatatirea serviciului
    Brai-Cata este o firma satelin a URBAN SA aflata in insolventa (toata lumea stie asta) . O sa ia tot judetul cu 3 masini din 1980 si dupa colaps . Platforma de la Deva nu e inchisa , colectarea devine o bataie de joc . Cand vor venii amenzile datorate incompetentei populatia va scoate mai multi bani din buzunar .

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.