Fotbal, Liga a III-a: Cetate Deva a câştigat acasă cu FC Avrig trei puncte de aur

Nicolae Gavrea

Echipa deveană a avut un început mai bun în partida de pe teren propriu, în care a întâlnit o formaţie fără pretenţii, FC Avrig, care a evoluat la nivelul cunoscut al Ligii a treia.

Elevii lui Ioan Petcu au avut un debut furtunos, putem spune, care nu îi caracterizează şi au avut câteva acţiuni bune la poarta celor din Avrig. Devenii au înscris în prima repriză de două ori, a mai avut o ocazie ratată de Mirică de la 16 metri şi o centrare a lui Kelemen, care nu a ajuns la Voinea în careul mic, plus o ocazie uriaşă a aceluiaşi Mirică, momente care au ridicat puţinii spectatori în picioare.
Primul gol devean a venit după acţiunea lui Fetiţa, care a recuperat la mijlocul terenului, Cristian l-a lansat în adâncime pe Voinea, care şi-a depăşit în viteză adversarii şi a finalizat cu un şut pe lângă portar. Golul doi a pornit de la Robert Cristian, care l-a lansat pe partea dreaptă pe Voinea, acesta a pătruns în careu şi a centrat pe jos în faţa porţii, de unde Fetiţa a reluat din trei metri în poartă.
Sibienii au încercat să reacţioneze, au şi introdus mingea în poartă prin Cîrstean, însă autorul centrării, Codrea, a fost semnalizat corect în ofsaid şi reuşita nu a fost validată. Oaspeţii au ieşit mai mult la joc în ultimul sfert de oră al reprizei, profitând şi de pasul înapoi făcut de Cetate, iar ultima fază înaintea pauzei avea să aducă golul pentru sibieni, gol care a relansat partida. Cîrstean, după o incursiune pe dreapta, a centrat în careu şi Cornea, venit în viteză, a reluat de la opt metri pe colţul lung.
Repriza secundă a întâlnirii a fost una desfăşurată într-un singur sens, cu echipa din Avrig mereu în atac la poarta deveană în tentativa de a egala. CNS Cetate Deva a avut o dublă şansă de gol în min. 60, când Fetiţa a şutat de 35 de metri, Samoilă a respins, faza a continuat cu centrarea lui Kelemen şi acelaşi Fetiţa a trimis cu capul din şase metri pe lângă poartă.
Devenii au mai echilibrat jocul pe final, când au cerut penalti la o centrare a lui Cristian, iar oaspeţii puteau egala în prelungirile partidei, când Cornea, urcat în postura de vârf de atac, a fost blocat în patru metri.
„Am reuşit să obţinem a treia victorie în campionat, o victorie preţioasă, în faţa unei echipe apropiate de noi în clasament. Mă bucură mult rezultatul şi dorinţa de a câştiga arătată de băieţi, pentru care îi felicit. Ca joc, mai avem însă mult de lucrat. Am dat două goluri foarte repede, după care ne-am stins. Astăzi am avut trei juniori accidentaţi, pe Suciu, Lupu şi Roşie, ultimul a intrat nerefăcut complet, plus Circov şi Voineag, şi ei cu probleme medicale. Suferim mult ca efectiv, încercăm să adunăm cât mai multe puncte din etapele rămase de jucat şi să aducem în iarnă patru – cinci jucători care să constituie un plus şi calitativ şi ca număr”, a declarat Ioan Petcu, antrenorul devenilor.
„Nu cred că meritam să pierdem astăzi. Un rezultat de egalitate ar fi fost mai echitabil, în opinia mea, la cum s-a desfăşurat meciul. Am făcut însă greşeli la început şi în astfel de situaţii adversarul te taxează, iar noi nu am reuşit să revenim. A fost un meci tensionat, lucru explicabil între două echipe care luptă pentru salvarea de la retrogradare, pe un teren execrabil, mlaştină curată, care a influenţat negativ calitatea jocului”, a precizat Mihai Ianc, antrenorul echipei FC Avrig.
CETATE: Raţ (46 Anton) – Radak, Şoit, Capotă – Kelemen, Boldea, R. Cristian (90+3 Circov), Roşie (46 Voineag) – Mirică, Voinea (85 Jude), Fetiţa. Antrenor Ioan Petcu.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.