Actualitate

Cum să ne protejăm de caniculă

Suntem în plin sezon estival și canicula s-a instalat în România. Pentru mulți oameni, vremea caldă reprezintă un motiv bun pentru a practica diferite activități în aer liber. Cu toate acestea, vremea caldă și activitățile în aer liber nu sunt mereu compabilie, mai ales în perioadele de caniculă, momente în care temperaturile sunt substanțial mai mari.

Căldura extremă poate fi chiar fatală pentru cei ce suferă cu inima sau au alte boli legate de căldură. Oamenii suferă de boli legate de căldură atunci când corpul lor nu se poate răci corespunzător. Persoanele în vârstă, copiii mici și persoanele cu afecțiuni medicale cronice prezintă un risc ridicat de îmbolnăvire și deces cauzate de căldură.

Canicula poate provoca o mulțime de probleme grave de sănătate, cum ar fi deshidratarea, epuizareași insolația. Așadar, este esențial să luați măsuri de precauție și să fiți pregătiți pentru vremurile caniculare.

Preveniți arsurile de piele – Persoanele în vârstă sunt mai vulnerabili la razele UV dăunătoare ale soarelui, ceea ce face extrem de esențial pentru ei să își protejeze pielea. Dacă este posibil, se recomandă să evitați să ieșiți la soare în perioadele călduroase ale zilei și să optați pentru perioade mai răcoroase ale zilei, cum ar fi serile sau nopțile.

Utilizați o protecție solară cu cel puțin 40 SPF pentru a ține la distanță arsurile solare. În plus, folosirea unei creme pentru protecția solară va ajuta la protejarea împotriva arsurilor. În plus, unele medicamente pot avea, de asemenea, un efect negativ asupra modului în care pielea dumneavoastră reacționează la expunerea excesivă la soare. Prin urmare, este mai bine să vă consultați cu medicul dumneavoastră despre efectele secundare ale anumitor medicamente.

Păstrați-vă hidratați – Deshidratarea este o problemă de sănătate predominantă în rândul cetățenilor în vârstă. Unii s-ar putea deshidrata din cauza transpirației excesive, a diabetului și a anumitor medicamente, cum ar fi diureticele. Starea de deshidratare poate duce chiar la dureri de cap, oboseală și puls slăbit. Așadar, asigură-te că beți multe lichide pe tot parcursul zilei!

Protejați-vă ochii – Expunerea excesivă la soare poate provoca leziuni permanente ale ochiului. Expunerea la lumina puternică a soarelui este, de asemenea, unul dintre motivele principale pentru durerile de cap. Protejați-vă ochii și vederea purtând niște perechi bune de ochelari de soare care oferă protecție UV. În cazul în care purtați ochelari de vedere, ar trebui să obțineți lentile cu strat suplimentar pentru protecție UV.

Protejați-vă de insolație – Insolația este o altă problemă majoră cu care se confruntă adulții în lunile fierbinți de vară. Principalul motiv pentru care adulții sunt mai vulnerabili la acest lucru este faptul că corpurile lor nu se adaptează rapid la schimbarea temperaturii.

Simptomele comune ale ueni persoane cu insolație sunt: febră mare, greață, vărsături, dureri de cap și amețeli. Punerea picioarelor în apă rece poate ajuta foarte mult la răcirea corpului. Se recomandă să obțineți imediat asistență medicală dacă aveți sau vedeți pe cineva care suferă din cauza căldurii.

Căutați locuri răcoroase – Dacă trebuie să ieșiți din casă la orele cele mai călduroase ale zilei, încercați să nu petreceți prea mult timp sub razele soarelui. Este recomandat să căutați locuri răcoroase, cum ar fi magazinele, parcurile, terasele. Dacă simțiți că sunteți epuizați din cauza căldurii, mergeți la o terasă și hidratați-vă cu lichide fără alcool. Relaxați-vă și, de ce nu, poate chiar să accesați cazinouri online straine și vă bucurați de runde gratuite în timp ce stați la umbra.

Purtați haine lejere, de preferat colorate sau albe – Cel mai bine este să purtați haine respirabile și colorate în timpul verii pentru a menține temperatura corpului la nivelul optim. De exemplu, puteți opta pentru țesături naturale precum bumbacul și inul. Hainele de culoare deschisă pot reflecta razele strălucitoare ale soarelui, ajutându-ți corpul să rămână relativ la temperatura normală. În schimb, purtarea hainelor de culoare închisă, cum ar fi negru sau maro, va absorbi acele raze, făcându-vă să vă simțiți mai cald decât de obicei.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura